Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Astra 3 bez signálu

Od: udo144® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám dvoutunerový satelitní přijímač. Poslední dobou byla špatná kvalita signálu (asi nejen díky nedávnému větru) na Astra3 až včera signál zmizel úplně. Astra 1 funguje na obou vstupech přijímače normálně tzn., že přijímač by měl být v pořádku (nebo..?). Mám podezření na konvertor pro Astra 3. Že je problém v kabelu je nepravděpodobné (samovolně se snad nepřeruší). Rád bych věděl:

1) jestli je moje úvaha co se týče přijímače správná (pgm Astra1 hrají na obou vstupech tzn. přijímač je OK)

2) stačí LNB jen vyměnit (samozřejmě s dodržením původní polohy)? Dá se použít např. i jiný a co všechno (parametry) musí být při záměně splněno?

Děkuji za případné odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

1x

Je možné že se vám vlivem větru parabola mírně pohnula ze směru 23,5° a ztratila signal na LNB (23,5) Cuknul bych nepatrně z parabolou na východ a uvidíte jestli signál naskočí. Pohlídat 19.2 aby se signál neztratil. Pokud signál nenaběhne, tak zkontrolovat připojení, popřípadě nový konvertor.

hodnocení

ne, tím to není - kontroloval jsem to...navíc to včera ještě hrálo a už bylo po větru

jofa*

Prohoďte na konvertorech kabely. Jestli Astra 1 půjde tak kabelem to není. Takže zřejmě konvertor na Astru 3

jofa*

Pokud se v tom trochu vyznáte, tak dejte konvertor na Astru1 do pozice v držáku Astra 3 a uvidíte, jestli naskočí Astra3.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]