Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucpávání trysek myčky ECG, špinavé nádobí

Od: mirazb2® odpovědí: 7 změna:

Myčka ECG EDF 6013 WA+ po cca 1,5 roce spokojeného užívání se pravidelně a často ucpávají trysky, nádobí není pořádně umyté, přestože všechny filtry jsou vyčištěné. Laicky si myslím, že je nějaký problém s filtry. Možná netěsní nebo nevím. Poradíte z praxe nějaký jiný nápad, čím by to mohlo být a má to řešení? Případně je to závada, která se nechá reklamovat? Vím, je to levná myčka, ale předchozí jsme měli drahou Bosch a ta 2 měsíce po záruce klekla (nerentabilní oprava) :) . Takže si člověk asi nevybere ...

Ucpávání trysek myčky ECG, špinavé nádobí

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak je vytahni a vyčisti. Možná změn tablety. Používáš takové ty v tom obalu?
hodnocení

Právě po vyčištění se strašně rychle během pár dní znovu ucpou i když se je snažím co nejvíc vyčistit. Ano používáme tablety 3v1. Ale dlouhou dobu nic až poslední dobou to zlobí.

Já myslím, že ta Bosch má nějaké kurvitka v sobě. Sousedovi taky odešla přesně 2 měsíce po záruce a oprava by byla drahá. Já mám myčku za 5 tisíc a asi záleží, jak které tablety. Nadobi taky někdy nebylo umyté dobře a některé tablety se ani nerozpustily. Většinou používáme prášek z DM a ten je daleko lepší, nádobí čisté a za pár haléřů.
hodnocení

Tohle je právě taky myčka za 5 tisíc :) Běží rok a půl. Když ji vyhodím, tak jsem na tom pořád finančně líp, než s tou Boschkou, která stála 11000 a vydržela jen o půl roku víc. Potíž je v tom, že se ty trysky ucpávají moc často a tak to přikládám příčinu nějaké netěsnosti na filtru. Jenom nevím, jestli lze řešit reklamaci ve stylu "ucpávají se mi často trysky". U předchozí Boschky byl průšvih v tom, že tam odešlo tuším (jestli si dobře vzpomínám topné těleso. Jenže to topné těleso nebylo samotné topné těleso jako kus drátu, ale bylo to zapouzdřené s čímsi dalším - ne jako dřív že se vytáhlo jen to těleso. A ten celý zapouzdřený díl s montáží vycházel s montáží skoro na 6000,-.

Soused měl platit za opravu té Bosch kolem 6, 5tisíce ,prý zanesená. Koupil taky novou za 5tis a už ji má asi 6 let, mně jede už přes deset. Jen v záruce se pokazilo tlačítko, zůstalo zmacknute, ale to byla oprava zdarma. Od té doby jede bez poruchy.

hodnocení

0x

Podobné otázky tady čas od času jsou.

Ale upřímně je nechápu.

Myčku Bosch máme 8 let..., za tu dobu jsem filtr nečistil ani jednou. Tablety používáme různé, stejně tak prášky, sůl i leštidlo z Lidlu. Zhruba 2x za rok dám do myčky čistící tabletu (opět z Lidlu). A to máme poměrně tvrdou vodu..

hodnocení

Já zase nechápu co na tom nechápete :) Prostě se zanáší, viz popis :). Proto se zde zkouším ptát, jestli se s tím tady někdo v praxi s podobnou myčkou taky třeba nesetkal a neřešil to. Asi máte větší štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]