Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo popsat kontakty, kčemu to takhle je a proč je to překlemováno? Spíná to další spotřebič?
Účelnost pro el. bojler na NT.
Děkuji.
to vypadá že to spíná ještě něco přes pomocné kontakty..jinak od HDO přijde N na A2 a proti fízi na A1 stykač sepně
Je to ovládání nějakého třífázového spotřebiče. Protože jsou použity pomocné kontakty, tak bude ovládání zřejmě pomocí tlačítek. Mimochodem dost prasácky uděláno.
Díky, je to pro el. bojler. Bojler je ručně ovládán sporákovým vypínačem pouze při NT. Stykač už dobzučel.
Mám nový : tme.eu/...
Snažím se tohle zapojení pochopit. Pomocné kontakty jsou jištěny pojistkou. Proč je prosím A1 kontakt proklemovaný s těmi pomocnými na krajích 14 a 44? Kontakt A2 je přívod od hodin pro spínaní NT?
Vic nejde vidět, tohle je vše. Vodiče končí za deskou. Musel bych demontovat všechny pojistky.
1. obrázek, červeně označeně vodiče jdou od jedné z pojistek.(ano, keramika)
2. obrázek - přívod z levé strany L1 L3 L5 permanentně pod proudem.
Do bojleru vede kabel ze zdi., hned vedle sporákovky. Můžu leda sundat kryt od sporákovky.
Pánové děkuji za info.
Trošku jsem to kuchnul a zjistil jsem, že L2,L4,L6 není zapojeno. Bojler jde přes pomocné kontakty.
Připojení silové části bojleru přes pomocné kontakty je totální blbost. Pomocné kontakty nejsou na proudové zatížení stavěné, bývá to do 6A. Tak se mě to moc nezdá, to už by vám dávno vyhořelo.
Koukněte na první obrázek, vystupy L2 L4 L6 jdou do 3f jističe pod stykačem, ale z něj to už nikam nevedlo. Odmontoval jsem jej. Pomocné kontakty jsou zapojeny oba, to už jsme na 12A. Rovněž na prvním obrázku červené vodiče vedou od pojistky s popiskem ohřívač vody.
Zítra nakouknu do sporákového vypínače pro bojler.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.