Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rádio do kuchyně

Od: kvetik* odpovědí: 31 změna:

Ahoj, ráda bych mamce koupila rádio do kuchyně. Ale chci se vyvarovat chyb. Teď tam má obyčejné rádio za pár korun a je to hrůza. Jakýkoliv spuštěný spotřebič rádio ruší, vypadávající knoflíky apod.

Existuje rádio, které by nemělo problém s tím rušením od ostatních spotřebičů? Mělo dobrý příjem signálu, kvalitní reproduktor a celkově kvalitní zpracvání? Rádio by mělo být napájeno ze sítě, ne na baterie. Nerozumím tomu a nevím na co při koupi rádia koukat. Děkuji.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

My jsme pořídili mikro-systém - a vyrobili pro něj poličku. Je tak na místě, které nezavazí. Lze většinou ovládat i malým ovladačem jako TV - takže je možné ho umístit i na vyšší místa...

Zvuk se nedá srovnat s chrastítky.. Mikrosystémů jsou mraky - jen záleží na ceně. Také jsme posunuli jeden reproduktor do prostoru.

Na co koukat? No hlavně na poslech :) ... no a pak záleží na ceně. Dobré je zjistit si, jestli to má paměť nastavení rádia. A osobně preferuji i USB konektor pro strýčka příhodu.

doplněno 16.03.19 16:20:

jak kolega uvedl - někdy je dobré mít možnost "Anténní vstup pro FM tuner", rozhodně pak "RDS Tuner".

Trochu záludné je pro běžného smrtelníka uvádění wattů ... zjistit, že Výstupní výkon: 2 × 7 W (ef.) / celkový výkon 40 W je mírně matoucí :D

hodnocení

3x

Já mám zkušenost s tímto:

eva.cz/...

je to slušný výrobek do kuchyně

jabraka*

Proti Grundigu není námitek

JB

kvetik*
hodnocení

To vypadá slušně, diky

hodnocení

3x

pokud je u vás internet a wifi honil bych rádio co umí přehrávat internetová rádia

lupa.cz/...

nikdo*

Pokud máte rozumné trvalé internetové připojení, tak souhlas s internetem. Další možnost je DAB radio. Podrobnosti, co je DAB/DAB+, najdete na internetu.

Ono jde o to, jak je maminka stará a jak si s takovou technikou poradí. Kvůli dechovce v kuchyni, že ..

Mimochodem, když tu pořád propagujete to digitální rádio - viděli jste někdy mapu pokrytí? Třeba Moravy?

lmgify

Ano, viděli. Řekl někdo "Kojál v červnu" ? *tuc*

lmgify
17.03.19 01:56
Rádio do kuchyně

re4zon
hodnocení

2x
Podstatne je zejmena
1. Kolik za to chcete dat
2. Kde matka bydli. Pokud je to nekde v udoli na samote, nemusi stacit antena v radiu

hodnocení

2x
Dnes již bych uvažoval o digitálním rádiu. Analog bude za chvíli pryč.

A kdy bude to digitální?

hm*
hodnocení

2x

Těžko poradit, protože nabídka se stále mění. Takže kdyby někdo měl dobrou referenci na nějaké rádio, pravděpodobně se už nesežene.

V kuchyni asi bude problém s každým rádiem, které nebude mít připojenou externí anténu. Jako minimální předpoklad použitelného příjmu bych viděl aspoň vysunovací anténu (takový ten "prut"). A určitě bych doporučil digitální ladění (to neznamená digitální příjem, příjímá se stále analogové rádio, ale naladěná stanice "neujíždí" a obvykle jich několik lze uložit do předvoleb). A pak si samozřejmě to rádio poslechnout. Další vlastnosti jsou, podle mne, nevýznamné.

hodnocení

2x

Zkuste si vybrat...doma máme dlouhé roky toto kuchyňské radio...na běžný poslech do kuchyně bez problémů ...pak za trochu víc pen/...

berger*

Nonek,mám doma něco podobného. Celkem spokojenost,nic moc jsem od toho neočekával,ale jak se Vám to snáší s indukční deskou a led světlama? Právě tyto dvě věci mi to fest ruší...:(

Indukční desku nemáme (pouze sklokeramiku), LED světla (žárovky Philips, Osram )v celém bytě bez problémů...

berger*

Hm,tak to máte dobré. Ledky mám od osramu,když vedla anténa nahoru,rušily to. Tak jsem anténu shodil dolů a ruší indukce. A jsem v pasti,rádio je mezi...*nevi*. Opraveno tak,že jsme si prostě zvykli...

lmgify

Vyvézt si na zadní stěnu přijímače konektor na externí anténu, pokud tam už není a pak si opleteným stíněným koaxiálním kabelem přivézt signál z antény na střeše (daleko od kuchyně).

rv*
hodnocení

0x

Dnes se do kuchyně kupuje (malá, smart) televize, která se dá třeba na kuchyňská dvířka horní skříňky. Dá se koukat na TV, recepty na YT, přehrávat filmy z domácího NAS. A i to (digitální) rádio se na ní naladí.

lmgify

Rádio na TV? Pokud vím, jak jedině celostátní stanice Českého rozhlasu. Zato některé z nich (Radiožurnál, Wave) i jako vizuální rádio.

kvetik*
hodnocení

Tv určitě ne. Mamka při práci v kuchyni koukat nestíhá, opravdu stačí rádio.

jabraka*
hodnocení

0x

Nedávno jsem v Lídlu koupil ženě radio do kuchyně za 270 Kč.Hraje celkem slušně,i když "žere baterky.Rozměr 6 x 8 x 2 cm.Sobě jsem koupil na cesty ještě menší,přímo kapesní.Poslouchám spíše na sluchátka.Lepší kvalitu u takového prcka jsem nepoznal.Ale naše děti?Ty mají svoje mobily,tam je radií fůra.

JABRAKA

kvetik*
hodnocení

Všem děkuji. Zřejmě to vyhraje tohle rádio:
eva.cz/...
rv*

Tak to berte raději to z Lidlu, které má RDS, takže není potřeba nastavovat hodiny.

radis
hodnocení

0x

Já už dávno rádio zahodil do "starého železa" ...

Doporučuji bezdrátový reproduktor a z mobilu pouštět např. Spotify... spousta reproduktorů to již umí sama o sobě i bez mobilu..

Řádově lepší zvuk, mohu si vybrat co budu poslouchat, vypadají designově moc hezky, žádné reklamy ... určitě stojí za zvážení. ;)

To doporučujete důchodkyni?

Zase doporučení něčeho, co tazatelka nechce. Ona chce rádio a asi ví proč. Pravděpodobně jí nejde jen o poslech hudby, ale taky o zprávy a o to něco zajímavého se dozvědět. Navíc zmáčkne vypínač a o nic dalšího se nemusí starat.

lmgify

Doporučuji [...] Spotify [...] žádné reklamy

Bez reklam jen při plánu 6,- € (155,- Kč) měsíčně !

Kterej vořech by to platil, když může zdarma poslouchat tisíce rádií ať už na anténu, satelit nebo to streamovat?

kvetik*
hodnocení

Mamka je již v důchodu a tomu odpovídá výběr stanic. Frekvence 1, Rádio Impuls, Hit Rádio Magic, případně Český rozhlas.

lmgify
hodnocení

0x

Kolik je mamce? Co by chtěla v kuchyni poslouchat (hudbu, místní rádio, zprávy, zahraniční rádiové stanice, ...)?

Jestli se třeba zajímá o francouzštinu, tak může poslouchat stejné radio z Marseille stejně jako by tam žila atd.

kvetik*
hodnocení

Mamka je již v důchodu a tomu odpovídá výběr stanic. Frekvence 1, Rádio Impuls, Hit Rádio Magic, případně Český rozhlas. Takže taková ta klasika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]