Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na sklokeramickém sporáku nehřejí 2 plotýnky

Od: xenie* odpovědí: 3 změna:

O víkendu jsem se pustila do vánočního úklidu, mírně jsem odsunula sporák od zdi , vyčistila a umyla .Když jsem ho pak dala zpátky a na druhý den chtěla vařit, zjistila jsem , že nehřejí 2 plotýnky na levé straně. Sporák mám 3 roky, zn. Indesit se sklokeramickou deskou. Myslíte si, že mohlo dojít k nějakému přerušení kontaktu při posunování a nevíte,co by se dalo dělat, abych nemusela volat opraváře? Jinak trouba je v pořádku, jen ta levá strana ne.

Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Pokud má sporák přívod na tři fáze pak je možné, že se uvolnil jen kabel v krabičce u sporáku nebo ve zdi.

ferda60*
hodnocení

0x

Je téměř jisté, jak už píše perda, že Vám do sporáku nejde jedna fáze a takhle na dálku se dá jen spekulovat co to přesně může být. Máte - li u sporáku (na zdi) hlaví vypínač, zkuste ho několikrát vypnout a zapnout. Šance na opravu tímto způsobem je ale malá. Zkuste se podívat na rozvaděč v bytě (pojistky), není -li náhodou jeden z jističů "spadlý", když "spadne" i po dalším pokusu o zapnutí, může být poškozen přívodní kabel (odsunout sporák - zkontrolovat,předtím vypnout přívod!). Pokud nepomůže nic z tohoto, bude možná uvolněný nebo vytržený přívod (jak již zde psáno), opravit by to měl ale někdo, kdo alespoň trochu rozumí elektřině.

xenie*
hodnocení

Hm, tak nic z toho nepomohlo. I když na chvíli po "pohýbnutí" drátů se plotýnky rozžhavily, ale pak zase zhasly. Takže voláme elektrikáře. Ale děkuji za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]