Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barevná hudba z telefonu

Od: ladislavpiseck odpovědí: 18 změna:
Dobrý den potřebuju poradit s barevnou hudbou , jedná se o to ,že jsem složil zařízení které svítí na tom jak hraje hudba .na vstupu mám dva 3,5 stereo Jacky . Když do jednoho zapojim telefon s hudbou tak RGB páska svítí ale zvuk s telefonu nejde . Do druhého Jack vstupu chci dát zesilovač s reproduktorem.potrebuju poradit jestli by to šlo popřípadě něco jiného
Barevná hudba z telefonu

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

máš představu že do jednoho vstupu dáš telefon a do druhého, který by se choval jako výstup, protože jsou paralelně, by jsi zapojil zesík , jestli by to hrálo? Hrálo

ladislavpiseck
hodnocení

Kvůli reproduktoru no. Potřebuju ho vybudit protože telefon není tak výkonný .

111®
hodnocení

0x

hrát to bude akorát musíš najít správný vstup s ohledem na citlivost různých vstupů, a nebylo by jdenodušší zapojit telefon do zesíku a paralelně z bedny to šoupnout teprve na vstup barevné hudby?

ladislavpiseck
hodnocení

Máte nějaký typ . Na zesilovač a správný vstup?

111®
hodnocení

0x

nemám, ty ten zesík nemáš?

ladislavpiseck
hodnocení

Nemám .Chci si ho taky složit .jen potřebuju typ na schéma a součástky a správný výkon a počítám s tím že moc velkej nepotřebuju . Přikládám odkaz na barevnou hudbu . belza.cz/...

111®
hodnocení

0x

výkon podle bedýnek

ladislavpiseck
hodnocení

Takže 25 w NF zesilovač?

host
hodnocení

0x

111 má výbornou radu, připojit výstup z telefonu na zesilovač, ale...

a) výstupní signál ze zesilovač závisí mimo jiné na nastaveném zesílení, tedy hlasitosti, protože i kdyste měl na vstupu barevné hudby (dále jen BH) místo trimru potenciometr, musel byste ho neustále štelovat, aby BH fungovala jak má

b) pokud byste přeci jenom chtěl BH připojit na výstup zesilovače, tak bacha, některé jsou nesymetické, tedy mají jeden živý výstup a druhý zem, což lze připojit k vaší BH, ale také je spousta zesilovačů se symetrickým výstupem, v můstkovém zapojení, kdy jsou oba nezávislé na zemi. Jakmile byste připojit zem vaší BH na výstup tohoto zesilovače, mohl by se v některých případech přes společné země zkratovat. Pokud je telefon ve vzduchu, nemá společné napájení a tím i zem se zesilovačem, ke zkratu nejdojde, ale jakmile byste použil zdroj signálu spojený se zemí, třeba výstup z PC, je tu zkrat a šlus..

Řešení: před zesilovač použít malý předzesilovač, resp. oddělovací zesilovač, třeba s OZ, se zesílením jenom 1x a jeho výstup připojit na vstup BH, takže BH nebude ovlivněná nastavením regulátorem hlasitosti zesilovače, může hrát potichu nebo řvát, BH bude dostávat signál ještě před regulátorem hlasitosti.

Zesilovač? Stavebnice jsou drahé, levnější je koupit pár součástk, LM1875, TDA2003, TDA2009, atd. atd.

ladislavpiseck
hodnocení

Takže . Telefon pak předzesilovač pak zesilovač pak reproduktor a pak BH .správně?
111®

možná předzesilovač nebude třeba, to se pozná až po sestavení, mezi telefon a vstup samozřejmě kondík...

111®
hodnocení

0x

ještě musím dodat: kouknout na impedanci beden jestli je 4 nebo 8 Ohmů a výkonve W . Zesilovač pak s patřičným výstupem 4 nebo 8 Ohmů a wýkon může být i o něco enší,abyste to ve finále nepřebudil takže by mohlo stačit 15-20W

Pro jistotu oddělit výstup do beden kondíkem kolem 200mikroFarad možná 500mikro...tím se nic nepokazí a zabrání se případnému zničení repro stejnosměrnou složkou při průrazu výstupu

ladislavpiseck
hodnocení

Ještě si nevím rady jak to udělám s těma jackama. Nakreslím blokové schéma ,jestli jsem to pochopil správně :D
ladislavpiseck
14.03.19 13:12
hodnocení

Barevná hudba z telefonu #2

111®
hodnocení

0x

já bych to zapojil takto: z repráků by to šlo jako na jeden Jack, v nejhorším na každý Jack jeden repro

Barevná hudba z telefonu #3
host

a zem ve vstupu (jeden je živý, druhý je spojený se zemí, s mínusem) jeden reproduktor zkratuje... šlus

hodnocení

0x

Co tady radíte za nesmysly připojovat barevnou hudbu na výstup zesilovače? Má na vstupu 3,5 jack, takže je zjevně dělaná na nízkoúrovňový signál.

Takže prostě a jednoduše, z mobilu jít kabelem do barevné hudby, z barevné hudby z druhého jacku jít kabelem do vhodného NF zesilovače, ze zesilovače připojit reproduktory.

Pokud dáte na zeilovač vstup 3,5 jack, tak vám pak stačí k propojení všech zařízení (zelené kabely) 2 kabely 3,5 jack samec-samec.

doplněno 14.03.19 15:08:

sám tazatel píše, že mu při připojení barevné hudby přímo do mobilu funguje, tak nevím proč to zbytečně komplikovat

Barevná hudba z telefonu #4
ladislavpiseck
hodnocení

Do jednoho Jack vstupu jsem dal telefon a do druhého Jack vstupu jsem zapojil pomocí Jack 3,5 a sinc jsem dal do rádia z rádia pak reproduktor.bez problémů fungovalo a nemusel jsem tam ani dávat ten kondenzátor. To samé udělám jenom místo rádia zesilovač . Popřípadě ještě k tomu předzesilovač .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]