Nejste přihlášen/a.
dobrý den
kluk má auto na ovladaní, kde baterie, ktera se dobijela je asi kaput. Nabíječka je ok. po rozebrání baterie je tam pět tužkovek noname (nejsou popsané, ale je to nejspíše čína). Jako celek na baterii je napsáno Ni-MH 6,0V a 800mAh.
zespoda na autě na plastu je vyryto 6,0V a dvě vodorovné čáry pod sebou, jedna je celá, pod ní je přerušovaná.
napadlo mě zkusit si nechat udělat baterii z dobíjecích baterii. Mám doma dobíjecí tužkovky GP ReCyKo+Profesional 1,2V a 2000mAh.
myslíte že by to šlo nějak seriově zapojit aby auto zase jezdilo? do toho "obalu" od těch noname tužkovek by vlezlo 5 GP tužkovek, ale je otázka jestli to bude stačit, nebo by to jezdilo, nebo co by se dělo? Jezdilo by to déle než púvodní baterie? tehda jezdilo auto asi 10minut venku.
neumím si to spočítat, moc tomu nerozumím, určitě bych to někomu dal, ale jen se chci zeptat jestli to vůbec půjde, je možné a má to smysl...
děkuji za info
No samozřejmě že to půjde.
A výdrž battery packu s GP ReCyKo 2000mAh bude 2,5x vyšší.
On tam číňan používá to nejobyčejnější co najde ve výprodeji..
800mAh tužkové baterie se dělali tak někdy před 15 lety...Ovšem dají se sehnat i dnes..cca za 30-40Kč/ks...
Ovšem když baterie zapojíte do série, tak to 6V nebude, ale jen 1,2V...pokud si pamatuji nějaké základy elektrotechniky..
Nebo mne někdo znalejší opraví.
Aááá...tak s tím zapojením do serie jsem Vás spletl...napsal jsem hloupost..omlouvám se.
U sériového zapojení se sčítá napětí a kapacita zůstává stejná.
U paralelního zapojení se sčítá kapacita a napětí je stejné.
Dobrý den, ano, takto se to dá udělat. Technologie baterií je stejná, tedy i nominální napětí 1.2V/ks, kapacita je více než dvojnásobně vyšší, tedy dalo by se očekávat dvojnásobnou dobu provozu. Jen baterie při spojování nepájet, teplo jim škodí, bodově se svařují, nebo vymyslet mechanický samopřítlačný systém.
aha takže pokud jsem to pochopil správně, tak se sčítají V ale mAh zůstavají. Takže proto nemohu použit více jak 5 tužkovek. Ale kdybych našel nějakou baterii s 6V ale np 4Ah tak by to bylo ještě lepší ano? takže čím více Ah, tím větší výdrž autíčka ano? Ale nesmím použít více než 6V ano?
rozumím tomu všemu správně?
a je jedno jestli je to Ni-MH nebo Li-ion?
díky
Ni-Mh bych zachoval, protože na ně je dělaná nabíječka.
Ano, pokud byste čirou náhodou našel bateii 6V a 4000mAh bylo by to ještě lepší, autíčko by jezdilo déle.
Motůrek je dělaný na 6V, takže více nikoliv.
Dobíjení akumulátorů potom bude samozřejmě trvat přiměřeně déle.
autíčku je jedno, jestli to bude Ni-MH nebo Li-Ion, ale je potřeba dodržet to napětí kolem 6V, což se vám s Li-Ion nepodaří (článek má jmenovité napětí 3,7V, dva články už budou 7,4V). A hlavně nabíjejte články nabíječkou pro ně určenou.
Jinak ano, můžete tam prakticky dát a do série zapojit 5 AA tužkových článků, bude to fungovat normálně. Čím vyšší kapacita, tím větší výdrž.
Kdybyste měl aku baterie s páskový/..., pak není problém je jakkoli zapojit, ale vy už máte GP bez pásků a to je trochu problém...I když jsem to už několikrát řešil a akumulátory fungovaly nadále, dá se říci, bez úhony; Nebo "pár korun"investujete a objednáte repasi, zhotoví vám vlastně nový bateriový blok...dejte foto akubloku, možná ještě něco vymyslíme...kdybyste bydlel poblíž, dali bychom to dohromady...i s těmi GP
ten symbol čára a pod ní přerušovaná, se čte: stejnosměrnám nebo pulzujícím stejnosměrným napětím či proudem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.