Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl v paměťových kartách

Od: ns odpovědí: 16 změna:
Dobrý den.
Jaký je prosím rozdíl v těchtou dvou paměťových kartách? Kterou vybrat do telefonu? Přikládám obrázky i odkazy.
m.alza.cz/...
m.alza.cz/...

Rozdíl v paměťových kartách
Rozdíl v paměťových kartách #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro běžného spotřebitele prakticky žádný.

doplněno 13.03.19 15:13:

@ns: Nebude.

ns
hodnocení

Ale předpokládám, že ta "plus" bude asi v něčem lepší...? Mám vybrat spíše tu?
ridick

Klidně kup tu s pluskem,ale hlavně aby měla rychlost 10.

Tohle má rychlost mnohem vyšší než class 10
ns
hodnocení

Tak asi teda vezmu tu dražší. Ten cenový rozdíl není tak hrozný a ta "plusková" má na Alze i o něco lepší hodnocení.
Jen jsem nevěděla (a ještě stále nevím), jaký v nich je rozdíl, ale je pravda, že já to asi ani nepoznám.
kimbert*

V podstatě to je jedno,jiné než class 10 se nevyrábějí,důležitá je hodnota rychlostní třídy- UHS Speed Class 3 což je u obou ta nejvyšší,u trojky je záruka že se při zápisu na kartu videa nebudou sekat.

ns
hodnocení

@kimbert Děkuji.

vinno
hodnocení

0x

Evo jsou takové relativně slušné karty, oproti spičce (zápis 80-90MB/s)) nemají tak rychlý zápis (typl bych omezené na 50MB/s). I cena 850 nevypadá zle, já kupoval 64GB za 400, předtím za 800, ale bylo to samsung Pro a trascend Ultimate 633 (tedy absolutní špička 80-90 MB/s zápis - limit rozhraní je 104 MB/s).

Bavíme se o sekvenčních rychlostech velkých bloků, které jsou to co "jsou ty velká čísla, kterými se chlubí výrobci. Je

Pozor: nebrat srágory Sandisk Ultra.

mile mě překvapily Sandisk Extreme, měly zápis 80 MB/s, myslel jsem že takhle rychlé jsou až Extreme Pro.

Nezáleží ani na tom, zda jsou označené U1 nebo U3. Avšak zásadní je ,aby byly UHS-1. (UHS-2 také, ale jsou velmi dražší a na 99% nevyužiješ nové rozhraní.) Pokud je tam v kolečku něco (4 nebo 10) což znamená Class 4/ 10 ruce pryč

Ale stejně si projed benchamrk.

hodnocení

0x

Tady máš to Samsung EVO Plus 128 GB skoro za polovic. Teď jsem tu kupoval několik Samsung SD karet, sice jenom 32 GB, ale zatím makají perfektně. Akorát by jsi si musel chvíli počkat.

aliexpress.com/...

aliexpress.com/...

celnik

Pozor na padělky, paměťové karty a flashky se falšují hojně, bohužel to asi nemá nikdo šanci zjitit, než ji obdržíš. Já musím poklepat, kupuji karty na inzeráty a nikdy nebyl problém (jen 1 flashka z 3 přišla o polovinu kapacity). Zrovna Samsung Pro, Evo, Sandisk Extreme jsou dost na ráně. Je dobré vědět, že tenhle problém tu existuje.

Symptomy: karta má menší reálnou kapacitu (deklarovanou na různé úrovni: buď primitivně hned vidíš, že partition má menší kapacitu, nebo partition má vyšší kapacitu chybně - po zformátování oddílu se projeví menší kapacita, nebo karta řadič je naprogramovaný, že předstírá vysokou kapacitu - může hrozit ztráta dat když ne odmítán IO operací)

PAměti z ali nikdy...
ns
hodnocení

Já mám strach takové věci kupovat z Ebay a podobných stránek. Sice je to možná totéž, co u nás v obchodě, ale i tak se bojím. U nás alespoň budu mít záruku a na Alze dokonce mají video, jak rozpoznat padělek u těchto karet. Takže asi je to časté. Ale i tak děkuji.

S Aliexpressem a e-bayem mám (zatím ;)) zkušenosti velmi dobré. Nakupuji zde mnoho produktů, snad už na 50 objednávek (většinou zejména elektroniku). Za celou tu dobu došlo pouze 1 x k zaslání nefunkčního zboží (3 ks digitizeru k 10" tabletu Medion). Ale to bylo způsobeno i mým špatným výběrem, kdy nebylo úplně přesně definováno v nabídce a byly mezi nimi rozdíly v edici. A jelikož šlo o vyšší částku (cca 2100,- Kč) tak jsem reklamoval, zaslal zpět a po cca 2 měsících korespondence a chatování, mi celou částku vrátili. Stálo mne to ale 300,- Kč (naše poštovné *nene*). Po skoro dvou letech jsem "narazil" v nabídce na přesnou specifikaci téhož, dokonce nyní za cenu 400,- Kč/1ks, objednal a tablet už "maká".*ua*

Jinak většinou nakupuji produkty menší hodnoty, ale zatím vše vždy došlo a s ničím jsem neměl žádný problém. Pouze na Geeku jsem koupil "zkusmo" 2 ks SD karty, velice levné (32GB/a 60,-Kč), ale nestály za nic. Takže je používám pouze na nějaké testování, nebo do zařízení, která vyžadují vložení SD pro jiné funkce (BT sluchátka pro příjem FM rádia). Zde je zřejmě větší nebezpečí než na "Alíkovi". Ale ty mnou uvedené poslední Samasungy 32GB, z Aliexpressu, jsou plnohodnotné, odzkoušené jak na kapacitu, tak i na rychlosti.

Občas mne i štvou ty různé invektivy a "shazování" produktů z Číny, přičemž velká většina i věcí prodávaných u nás, má stejný původ a ceny podstatně vyšší. *bum*

lmgify
hodnocení

0x

Specifikace:

Evo (typ MB-MP128DA/EU, protože ...GA... na jejich stránkách není! *zed*); DA je U1, GA je U3, tedy rychlosti mezi těmi kartami u Alzy by měli být stejné *nevi*

Evo Plus

Evo: rychlost Grade 1, Class 10; čtení/zápis [MB/s]: 48

Evo Plus: rychlost Grade 3, Class 10; čtení/zápis [MB/s]: 100/90

ns
hodnocení

Takže vezmu "pluskovou". Děkuji. Teď to vidím ten rozdíl teprve. I když já to nepoznám asi, ale 150Kč rozdíl je nic.
lmgify

Já udávám parametry předchozí generace Evo (typ ...DA...). V Alze nabízejí novější typ typ Evo (...GA...) a pro ten web Samsungu nemá žádnou stránku se specifikací. Rozhraní to má zřejmě stejně rychlé jako Evo Plus. Otázka je rychlost paměťového modulu. Evo Plus má garantované rychlejší paměti než Evo. Ber Evo Plus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]