Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze recyklovat sluchátka?

Od: pu® odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer všem, zajímalo by mě, jak už předesílá název otázky, zda můžeme někde recyklovat sluchátka. Nevíte někdo, prosím? Jde o obyčejný headset, používaný na "skypeování". Patříme k těm, co recyklují i papírek od alobalu na sýr :D , tak se nám lehce příčí vyhodit tuhle elektroniku jen tak do koše. Předem moc díky za odpovědi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Určitě, do sběrného dvora s nimi. ;) Mají na elektroodpad zvláštní kontejnery.

pu®
hodnocení

Děkuju moc, akorát že to je u nás hóódně z ruky :( , ještě mě po položení dotazu napadlo, nedají se náhodou taky odhodit do té krabice v elektroobchodech, kterou tam mají na ty malé spotřebiče? Já vím, zeptat se tam, ale jestli náhodou netušíte... Ještě jendou dík :)

perda*

Už z principu věci ano, ale to už na 100% nevím. ;)

ferda*

Do drobných elektrospotřebičů samozřejmě ano, vždyť jsou to jen dráty, konektor a "malé reproduktorky" - nic co by neobsahovaly i jiné přístroje.

Bylo by zajímavé vidět, jak je to pak zpracováváno a kolik se skutečně podaří recyklovat. Nejcennější je z toho asi měď.

Ano, na drobný elektroodpad mají kontejner u holky ve škole a přesně na tyhle sluchátka, nabíječky a podobný pičičmundičky jsem se ptala přímo u provozovatele kontejneru. Odpověď zněla ANO :)

jabraka*
hodnocení

0x

Nakonec v obchodech s elektronikou je musí likvidovat.Vždyť každá zákazník platí příplatek za recyklaci u každé koupě.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]