Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2xTV na jednu anténu - proč to nejde?

Od: marketa78 odpovědí: 18 změna:

Přeji krásný den. Mám problém s tím že mi nejdou na jednu anténu zapojit 2 TV. Stále to píše že není signál. Už jsme s manželem vyzkoušeli snad vše co nás napadlo. Dnes koupen i silnější zesilovač který je od antény snad 5cm a stále to nejde. Prosím poraďte kde děláme chybu nebo v čem je "zakopaný pes". Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Markéto78, ta číslovka za jménem je tvůj věk a nebo rok narození?

Pokud jsi ochotná zaplatit někoho, kdo se televizními anténami zabývá, tak mu zavolej, domluv si s ním návštěvu a on ti po prohlídce tvého zapojení nabídne nějaké řešení.

Pokud nejsi ochotna platit někomu za to co neumíš, tak můžeš zkusit požádat někoho z rodiny jestli ti nepomůže. Nebo někdo se sousedství. Taky se můžeš zaptat v obchodě s anténami pokud tam bude schopný prodavač a bude ochotný poradit.

A když nic nepůjde, tak nám tady zase můžeš napsat, ale musíš trošku podrobněji popsat tvůj problém.

A toho zakopaného psa je právě nejlepší najít hledáním na vlastní oči přímo na místě.

marketa78
hodnocení

Pokud připojím TV k anténě která má adaptér a ta TV nejde ( totálně bez signálu). A když jsem dala rozbočovač tak šla pouze ta nová a stará původní vůbec. Nevíme si rady

A u té staré televize máte settopbox? Jak je stará?

111®
hodnocení

0x

co vás napadlo, neznamená že je vše nebo že to je správně...
1) je tam zesilovač, jestli dobře chápu tak až u TV, proč není u antény?
2.)jak je ten zesilovač napájen, samostatný napaječ, nebo z TV, a na jaké napětí je?
3.) jak je signál rozbočen?
4.) Samostatně na ten svod jede kažtá TV nebo jen jedna? zkusili jste je přehodit mezi sebou?

marketa78
hodnocení

Jeden zesilovač byl u antény tv šla v pohodě. Po zakoupení druhé TV a zapojení přestala jít ta původní a šla pouze druhá (nová). Obě najednou bohužel nejdou :( Bylo vyzkoušeno snad vše co šlo. Ano i mezi sebou bylo vyzkoušeno a nic. Dokonce i anténa byla přemístěna na jiné místo. Bohužel stále bez signálu. Zkoušeli jsme dát i anténu napřímo a vůbec žádný signál. Zesilovač je u antény.

2xTV na jednu anténu - proč to nejde?
2xTV na jednu anténu - proč to nejde? #2

hodnocení

0x
Jestli nebude problém právě v tom zesilovači.
V jednom baráku mám rozbočovač na šest televizí, bez zesilovače a jde to bez problémů. A to chytám v Krkonoších pražský vysílače.
marketa78
hodnocení

Tak to se máte. Nám TV šla v podohě dokud jsme nezapojili druhou.

111®
hodnocení

0x

jaký je tam rozbočovač? umí propustit napájení? kde je zapojena vyhybka napájecí?
takže každá TV samostatně funguje..

marketa78
hodnocení

Máme pouze toto. viz.foto Prý to funguje jako zesilovač a zároveň rozbočovač. Teď už nám nefunguje ani jedna TV. Asi budeme muset opravdu sehnat nějakého odborníka aby nám poradil a okouknul to. Teď manžel dal napřímo jednu TV k anténě a nejde :(

2xTV na jednu anténu - proč to nejde? #3

hodnocení

0x

Pokud je signál dostatečný, je zesilovač zbytečný (ani nerozumím tomu, že je 5cm od antény, to je nějaká hloupost). Vy potřebujete něco z toho, nebo toto. Podle toho, jak to použijete.

111®
hodnocení

0x

znovu: máte asi na střeše anténu, nebo na půdě, je u ní zesilovač? pokud ano vyfotit nebo nakreslit. kde je napájecí vyhybka? zatí vynecháme to rozočovací onstrum...

ja1
hodnocení

0x

Napájecí výhybku zapojte na kabel co vede přímo k zesilovači, přes rozbočovač nemusí jeho napájení projít. Nebo naopak může dojít ke zkratu. Prostě aby mezi napájecí výhybkou a zesilovačem aby nic nebylo v cestě.

Takže postupujeme - li od antény k televizím tak to bude zapojeno takto:

Anténa - zesilovač - hlavní koaxiální kabel - napájecí výhybka - rozbočovač - dva podružné koaxiální kabely - dvě televize

jabraka*
hodnocení

0x

U digitální televize je vcelku zbytečné používat zesilovač Ten spíše zesílí se signálem ručení a to zhorší kvalitu signálu, což televizor vyhodnotí jako nevhodný signál.Rozumnější je přesměrovat anrénu.

JABRAKA

asiwynu

Co to zase píšeš za blbosti? O problému nevíš vůbec nic, ale přesto máš potřebu něco napsat.

Možná tak v desetině instalací anténního systému mám takové úrovně, abych ho mohl nainstalovat jako pasivní a na zásuvce či koncovce měl alespoň 50 dBuV pro neslabší kanál.

Tazatelce jsem neporadil, protože nedodala potřebné další informace. Proto reaguji pouze na tebe.

jabraka*

Na rozdíl od AN: jsem několikrát získal dobrý signál,který se dal rozbočit až po vyhození zesilovače.

JB

hodnocení

0x

Rozbočte signál až za uzlem napájení (napaječ zesilovače)... Pokud to nepůjde, tak je nějaký zádrhel v rozbočovači, či připojovacích kabelech... Nemůže tam být žádný jiný problém... Ověřeno na X anténách... Předpokládám, že i zesilovač je funkční, že signál nechytáte jen na svod...

Omlouvám se, špatně jsem se podíval a už bylo pozdě... Chybu vidím jedině tak v zesilovači, či kabeláži... Je to celkem jednoduché zapojení...

111®
hodnocení

0x

jedenoduché to je, jenže tazatelka ještě neodpověděla jak to má zadrátované, kde to napájí jestli před nebo za rozbočovačem, jestli má anténní zesilovač třeba na 12V a napájí to z TV 5V atd..a to pomíjím ten aktivní rozbočovač, dokud nedáme dopořádku základ, nelze radit dále

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]