Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapky na fotkách - proč?

Od: papene* odpovědí: 14 změna:

*nevi*Dobrý večer,nevíte z jakého důvodu se" to něco" objevuje?

Fotoaparát je Panasonic DMC-FS20

Kapky na fotkách - proč?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

zaprášený, poprskaný nebo pokapaný objektiv, stačí fotit za mlhy, deště a je to tam, prach se dostane i při vypnutém foťáku, zvláště pana bych řekl že krytky nemá moc dobré. Mám ho rád, mám také pana a ta krytka je taková chatrná.

Doporučuji něco na čištění, sám jsem si objednal čistící pero, jsem zvědav.

papene*
hodnocení

Prosím a čím vyčistit?

alf*

něčím měkkým, co nepráší, záleží co na tom objektivu je fotoradce.cz/...

brzy mi dorazí dealextreme.com/... snad to k něčemu bude.

hodnocení

1x
Čirou náhodou, není to prach ve vzduchu a fotka focená s bleskem?

pepyk93*
hodnocení

0x

Může být zašpiněný objektiv...;)

Nebo je ta fotka focená za deště...*smich*

perda*
hodnocení

0x

Nemáte na objektivu zaschlé kapky, otisky apod.? Dobře je to vidět v objektivu proti světlu. Můj syn tam kolikrát strčí prst, nebo prskne a pak fotky vypadají podobně a musím leštit. *smich*

hodnocení

0x

To nejsou žádné kapky ani špinavý objektiv. Toto vzniká při focení bleskem v prostředí, kde je prach.

papene*
hodnocení

Bylo to foceno na dvoře a s bleskem.

A co se s tím dá dělat?Nefotit kde je prach?*nevi*

Tak nějak, ale někdy se tomu nevyhneš. Náchylné jsou fotografie v "noci" a za použití blesku.

qwert*

Přesto by si měla očistit objektiv, tím nic nezkazí.

lucinkaf*
hodnocení

0x

stává se mi to, když je ve vzduchu prach nebo mlha, případně kapičky vody - asi jako za deště...

martin29*
hodnocení

0x

Toto je věc která se často vyskytuje. Na objektivu vepředu je zaschlá nečistota, kapky mastnota apod. a světlo to pak při focení zvýrazní takto. Na čištění skel je nejlepší koupit takový malý čistítko vypadá to jako tlustá fixa nebo tak nějak, oni vám poradí to se běžně koupí. Z jedný strany to má štěteček na očištění skla a z druhé strany takovou jako by houbičku a ta slouží na odstranění větších nečistot. Vyčistit se s tím dá hodně. Chce to pečlivost a trpělivost, ale jde to :)

papene*
hodnocení

Děkuji všem

Pochybuji, že to je z objektivu, protože to by okraje těchto kapek byly více rozmazané. Ale opravdu nevím čí to je. Za dob filmů bych řekl, zaschlé kapky na negativu.

jamaca

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]