Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelený pruh na obrazovce

Od: magdon® odpovědí: 8 změna:

V posledních dnech se mi při obrazu formátu 4:3 objevuje u pravého okraje jasný zelený pruh. I když je mimo obraz, v černém okraji obrazovky, jde to docela na nervy. U formátu 16:9 žádný problém není. Proč to je? Je to závada, nebo jde zase o nějaké úžasné "vylepšení" ze strany provozovatele některých kanálů?

Zelený pruh na obrazovce

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

a co napsat do servisu a poslat jim tu fotku, mě to přijde jakyb to bylo špatně zatemněné

111®
hodnocení

1x

může to být pruh doprovodných dat, nebo i skutečných dat, který má být skryt. Je to jen u DVBT2 a 4:3, neo i u DVBT 4:3

hodnocení

111 - Tak to nevím. Pokusím se vysledovat.

111®
hodnocení

1x

no mohlo to jít i blbě z vysílače..

lamapsi
hodnocení

0x

dobré vědět, jestli obraz "4:3" je už vysílán v tomto formátu nebo až v tv předělán? jaký poměr má televize? Jsou pixely čtvercové?

hodnocení

Ano, signál je vysílán 4:3 (starší pořady) a zobrazení je v pořádku, nezkreslené. Televize je DVT2, cca 1/2 roku stará, formát obrazovky má 16:9 s ručním i automatickým přepínáním formátu podle signálu. Zelený pruh se u formátu 4:3 objevuje asi tak 3 týdny, před tím tam nebyl. Není v obrazu, ale v tom prázdném okraji, který je při 4:3 vpravo od obrazu. Ptám se proto, že je TV v záruce, tak abych při případné reklamaci ze sebe neudělal vola, kdyby to nebyla závada a bylo to součástí signálu. Zjistil jsem ale, že se pruh objevuje jen u některých kanálů (vždy jen u formátu 4:3), takže to asi závada TV nebude. Ovšem co to má za smysl mi uniká. *nevi*

hodnocení

Závada opustila zařízení. Už několik dní se zelený pruh neobjevil, takže to nebyla porucha televize. *uf*

hodnocení

Tak neopustila. Pruh je jen u "Nova cinema" a "Nova gold" v DVBT2, v poměru 4:3. Takže to nevypadá na poruchu TV, ale pokud je to tam úmyslně, smysl mi uniká. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]