Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo poradit? Vzhlídl jsem se v novince mezi objektivy: NIKKOR 18-200/3,5-5,6 G ED VR AF-S DXII. Ovšem našel jsem i jinou variantu: Nikon 18-200/3,5-5,6 G IF-ED DX VR. Jaký je v tom rozdíl - mimo ceny a případně který bude lepší ke koupi? Děkuji předem za každou radu. Je to poměrně dost peněz a nechci útratu později litovat.
Zdravím všechny zájemce o fotografování.
doplněno 30.11.09 20:06:Chtěl bych ho použít k Nikonu D 40 a ten těch megapixelů nemá až tak moc, tak by snad kvalita zmiňovaného objektivu mohla celkem stačit. Vím, lepší by byl jiný model těla fotoaparátu, ale holt, peníze netisknu.
Není rozdíl jen ve verzi stabilizátoru - tedy ten s tím DXII je modernější oproti DX? Nepovedlo se mi najít přesnou specifikaci, takže jiný rozdíl nevidím.
Osobně bych do tohoto objektivu nešel. Je sice fajn mít velký rozsah, ale je s tím dost kompromisů. Víc mi vyhovuje kombinace typu 18-100 a 70 - 300 nebo 70 - 200 (třeba skvělý se světelností 2,8 v celém rozsahu, ale tam už je i jiná cena...). Tedy dva objektivy které se trochu překrývají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.