Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objektiv k dig. foto.

Od: jozef111* odpovědí: 2 změna:

Může mi někdo poradit? Vzhlídl jsem se v novince mezi objektivy: NIKKOR 18-200/3,5-5,6 G ED VR AF-S DXII. Ovšem našel jsem i jinou variantu: Nikon 18-200/3,5-5,6 G IF-ED DX VR. Jaký je v tom rozdíl - mimo ceny a případně který bude lepší ke koupi? Děkuji předem za každou radu. Je to poměrně dost peněz a nechci útratu později litovat.

Zdravím všechny zájemce o fotografování.

doplněno 30.11.09 20:06:

Chtěl bych ho použít k Nikonu D 40 a ten těch megapixelů nemá až tak moc, tak by snad kvalita zmiňovaného objektivu mohla celkem stačit. Vím, lepší by byl jiný model těla fotoaparátu, ale holt, peníze netisknu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Není rozdíl jen ve verzi stabilizátoru - tedy ten s tím DXII je modernější oproti DX? Nepovedlo se mi najít přesnou specifikaci, takže jiný rozdíl nevidím.

Osobně bych do tohoto objektivu nešel. Je sice fajn mít velký rozsah, ale je s tím dost kompromisů. Víc mi vyhovuje kombinace typu 18-100 a 70 - 300 nebo 70 - 200 (třeba skvělý se světelností 2,8 v celém rozsahu, ale tam už je i jiná cena...). Tedy dva objektivy které se trochu překrývají.

hodnocení

0x

Přesnější význam jednotlivých zkratek u objektivů je uveden zde:

fotoradce.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]