Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s připojením ADSL od O2. Vše prakticku fungovalo dobře, až do výměny modemu, který pár dní také chodil, ale pak za nejasných okolností chodit přestal. (domnívám se, že odešel, protože na stejné lince jsem vyzkoušel ten samý model, i model jiný). Problém mám následující: při rozpojování "sítě" (zásuvka, splitter, modem, telefon) a opětovném zapojení nefunguje telefon. Několikrát řešeno s techniky O2 po telefonu a nic. Mám podezření na splitter, který tu nemám žádný na výměnu, ale toť otázka. Další věc se týká samotné zásuvky. Jsou v ní připojený dva dráty (dočetl jsem se, že to stačí), ale na plošném spoji je dioda a rezistor a ten rezistor tam chybí. Má toto nějaký vliv na správnou funkci? Nikdy tam nebyl a chodilo to. Ale.. Jde o to, jakou tam má funkci a jestli hodně vydí když tam není. Modem připojený napřímo funguje, telefon nikoliv. Přes splitter modem sice funguje, ale občas se odpojí a zase připojí.
Předem díky za odpovědi.
Chyba bude řekl bych na 90% ve splitteru, protože splitter potřebujete pouze na telefon, ADSL funguje i bez něj. Když Vám tedy jde internet bez splitteru dobře, ale s ním zlobí, bude chyba v něm.
Jestli to chápu dobře, tak když nemám spuštěnou službu adsl, tak je vše ok. Jakmile ji spustí musím mít pro funkci telefonu splitter. Je to tak?
a co jejich spliter na ustredne? mel jsem opacny problem, trvalo to mesic neuz jsem je prekecal, ze maji chybu oni an O2
Předloni v létě jsem měl taky problémy s připojením. Dali to tam u nich k řešení, týden jsem je bombardoval, pak tam něco někde "přepojili" na ústředně a běhalo to vesele dál. Taky se občas stávalo, že ta pevná linka nešla a internet ano. Další anomálie, když nešel teď internet, tak stačilo někam zavolat z pevný linky a modem se připojil. Tím způsobem jsem to v posledních dnesch vždy "spravil". Ještě otázka k té zásuvce a k rezistoru, který chybí. Má to na něco vliv?
Určitě to vliv nemá.Nebývá na deskách osazeno vše,na co jsou tam vyznačena místa a dirky.Deska slouží i pro jiné aplikace.Ale tento problém jsem měl zpočátku také a vyřešil jsem to po lince 800123456.
JABRAKA
Vyměnil jsem teď splitter i všechny kabely. Internet jde, ale telefon stále ne. Bojím se, aby technik neprskal kvůli tomu odpadlýmu odporu na desce v zásuvce.
Nedávno jsem řešil podobný problém , telefon nešel ADSL fungoval .Přijel technik něco změříl ve skříňce a pak vyměnil kabel a vše funguje.
doplněno 02.12.09 21:42:Myslím tím kabel přívodní ze skříňky .Říkal něco o vodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.