Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zesílit zvuk z gramofonu

Od: ps* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Mám gramofon který poslouchám většinou z reproduktorů od pc. Nejsou to žádné šunty ale při poslechu z gramofonu je ten zvuk prostě slabší než z pc. Nevíte jak to nejlevněji řešit? Napadlo mě vypájet tranzistory ze stávajících reproduktorů a nahradit je výkonnějšími. Fungovalo by to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nefungovalo by to, je to nesmysl. Bez alespoń nějakých znalostí v elektronice a audiotechnice ti nedopručuji se v tom jakkoli hrabat, naděláš víc škody než užitku. Rozdíly budou v úrovních výstupních signálů zdrojů (PC a gramofon) a s tímnic neuděláš. Pomoci by mohl nějaký předzesilovač, ovšem bez znalosti konkrétních parametrů zdrojů signálu nelze poradit jaký.

jofa*
hodnocení

3x

Jak píše satam. Zřejmě aktivní repro nemá vstup pro gramofón. potřebujete předzesilovač.

hodnocení

0x

Bude lepší pro fundovanější odpověď, když dáte typ gramofonu, případně i označení "přenosky" a dále typ reproduktorů...a taky, jak je to zapojené; pak přibudou další možnosti řešení problému...

ps*
hodnocení

Gramofon je SONY, přesný model si nevzpomenu ale předzesilovač má. Reproduktory jsou Genius SP-HF2.0 1800A, ano vím není to nic moc ale na můj vkus víc než dostačující.

jabraka*
hodnocení

0x

Pochopil jsem problém tak,že z gramofonu si výstup připojíš do vstupu aktivní reprosoustavy.Protože výstup má napětí příliš nízké než je schopen zesilovač zpracovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]