Nejste přihlášen/a.
kolik tak v průměru vydrží hrát let současné barevné TV Samsung, Sony a pod.
Počítej 6 až 9 let častého/denního používání, potom jsou potřeba opravy podsvícení nebo vyschlých/bouchlých/nafouknutých elektrolytických kondenzátorů, potom ještě nějakou dobu televize slouží, cca 2-3 roky. Je to dáno výrobcem a jednotlivými kusy "televizí".
Díky za názory,zejména od OLINL.Ještě dotaz,kolik tak cca ta oprava(výměna )těch "bouchlých" kondensátorů stojí peněz? Díky.
Kondenzátor cca 8 Kč, práce cca 180-400 Kč na hodinu v servisu podle regionu. Jsou servisy, kde za "zkouknutí" a zjištění závady na autorádiu aniž by cokoli opravili si naúčtují 1000,-Kč (levnější region-Ústecký kraj). Proto se nevyplatí dávat levnější elektroniku opravit do servisu, ale koupit novou.
Mám doma dvě TV samsung a obě fungují bez poruchy. Tu první mám už asi 10 let a pokud poletí z domu, tak jen kvůli tomu že nemá DBV-T2 a musí tak mít otravný settop box.
Výdrž televizorů (a dalších zařízení) je a) technická, fyzická a také b) funkční.
Staré černobílé televizory měly životnost danou především nejdražší částí, tedy obrazovkou. Elektronky se měnily běžně, když odešla obrazovka, byl konec a televizi se nevyplatilo opravovat. Životnost černobílé obrazovky při každodenním provozu byla původně asi 4 až 5 let, později i deset a více let (a mnohé jsou funkční dodnes).
Během životnosti černobílých televizorů přišla barevná televize a černobílé, třeba i funkční, už nikdo nechtěl.
Životnost barevných televizorů po vychytání počátečních technických slabin byla a je dodnes desítky let, jenomže se i k CRT i LCD televizorů musel dokupovat set top box a po zavedení DVB-T2 půjde většina z nich do šrotu, protože se k nim buď nedá, nebo spíš nevyplatí kupovat nový set top box. Navíc mají moderní televizory kromě úžasných moderních funkčních vymožeností podstatně nižší příkon, spotřebu a tím i ekonomičtější provoz.
Přesto se u všech typů televizorů bez rozdílu výrobce a značky u některých něco pokazí a jdou do servisu. Procento vadných asi ani statistikové nemají, ale dá se říci, že životnost moderních televizorů i dalších elektronických zařízení je daná zastaráváním funkcí než závadou. Spousta lidí ještě doma má plně funkční CD-přehrávače, discmany, walkmany, kazeťáky, kotoučové magnetofony, které si možná někdy ještě z nostalgie pustí, ale spíš při jarním úklidu půjdou do šrotu.
vermon nikdo nemá např. SMART TV déle než tři, čtyři roky
že NIKDO, v tom bych si nebyl tak jistý..."většina" majitelů SMART TV tu část SMART využívá velmi málo; snad tak HDD s nějakým filmem, foťák, flešku...ale ovládání "internetu" není až tak vymakané (na rozdíl od PC, mobilu...), i to je jeden z důvodů, proč i mí kolegové z kanclu, i když mají SMART, pouze dva plus já z patnácti SMART funkce využívají a to ještě sporadicky...nedávno jsme se o tom bavili, klidně by většina brala "obyčejnou" televizi, která by byla levnější...
@nonek Tak to máte štěstí... Já občas nějakou smart aplikaci využiji, ale před nějakou dobou mi hnulo žlučí, když jsem zjistil, že zmizelo YT (pouštěl jsem tam malé pohádky, aby nemusela hledět do monitoru či telefonu). Pátral jsem co se stalo a dozvěděl se, že Samsung bohužel pro mou řadu TV již tuto aplikaci neaktualizuje a mám prostě smůlu... leda si koupit novější řadu.
Nějakých 40 let jsem měl starou dobrou dřevěnou "Oravu 416", pak začala občas vypadávat červená barva (jinak v pohodě), tak šla asi před rokem do šrotu. Zároveň jsem posledních 10 let měl už placatou "Hyundai", u ní za tu dobu 2x při bouřce odešel zdroj, pak začal zlobit ovladač (TV v pohodě), tak skončila na chatě. Teď mám už cca 3 měsíce jakýsi "Gogen" a zatím dobrý .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.