Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměrná výdrž současných barevných TV

Od: hyneknovak odpovědí: 20 změna:

kolik tak v průměru vydrží hrát let současné barevné TV Samsung, Sony a pod.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Na to se dá odpověd, že v průměru několik týdnů až několik let.

olinl
hodnocení

2x

Počítej 6 až 9 let častého/denního používání, potom jsou potřeba opravy podsvícení nebo vyschlých/bouchlých/nafouknutých elektrolytických kondenzátorů, potom ještě nějakou dobu televize slouží, cca 2-3 roky. Je to dáno výrobcem a jednotlivými kusy "televizí".

hyneknovak
hodnocení

Díky za názory,zejména od OLINL.Ještě dotaz,kolik tak cca ta oprava(výměna )těch "bouchlých" kondensátorů stojí peněz? Díky.

olinl

Kondenzátor cca 8 Kč, práce cca 180-400 Kč na hodinu v servisu podle regionu. Jsou servisy, kde za "zkouknutí" a zjištění závady na autorádiu aniž by cokoli opravili si naúčtují 1000,-Kč (levnější region-Ústecký kraj). Proto se nevyplatí dávat levnější elektroniku opravit do servisu, ale koupit novou.

petr88
Mohu se podělit s moji zkušenosti , mám televizi LCD Samsung ue46f6670 od roku 2013, tedy 9 let provozu . Dle servisního menu má nalítáno 19870hodin a stále jede jako nová..)

Mám doma dvě TV samsung a obě fungují bez poruchy. Tu první mám už asi 10 let a pokud poletí z domu, tak jen kvůli tomu že nemá DBV-T2 a musí tak mít otravný settop box.

host
hodnocení

1x

Výdrž televizorů (a dalších zařízení) je a) technická, fyzická a také b) funkční.

Staré černobílé televizory měly životnost danou především nejdražší částí, tedy obrazovkou. Elektronky se měnily běžně, když odešla obrazovka, byl konec a televizi se nevyplatilo opravovat. Životnost černobílé obrazovky při každodenním provozu byla původně asi 4 až 5 let, později i deset a více let (a mnohé jsou funkční dodnes).

Během životnosti černobílých televizorů přišla barevná televize a černobílé, třeba i funkční, už nikdo nechtěl.

Životnost barevných televizorů po vychytání počátečních technických slabin byla a je dodnes desítky let, jenomže se i k CRT i LCD televizorů musel dokupovat set top box a po zavedení DVB-T2 půjde většina z nich do šrotu, protože se k nim buď nedá, nebo spíš nevyplatí kupovat nový set top box. Navíc mají moderní televizory kromě úžasných moderních funkčních vymožeností podstatně nižší příkon, spotřebu a tím i ekonomičtější provoz.

Přesto se u všech typů televizorů bez rozdílu výrobce a značky u některých něco pokazí a jdou do servisu. Procento vadných asi ani statistikové nemají, ale dá se říci, že životnost moderních televizorů i dalších elektronických zařízení je daná zastaráváním funkcí než závadou. Spousta lidí ještě doma má plně funkční CD-přehrávače, discmany, walkmany, kazeťáky, kotoučové magnetofony, které si možná někdy ještě z nostalgie pustí, ale spíš při jarním úklidu půjdou do šrotu.

hodnocení

0x
Statistiku nikdo z nás nemá, to ví jen výrobce.
Při troše štěstí mám zkušenost tak 7 i více let.

hodnocení

0x

Asi tak 2 - 20 let. Chceš vědět něco přesnějšího? Kup si křišťálovou kouli.

hodnocení

0x

Samsung řady 5 pátým rokem...

hodnocení

0x
Vydrž! Budu si teď nějakou kupovat, tak dám vědět, až odejde...

vernon
hodnocení

0x
Skoro vždy do záruky, tedy dva roky. Občas vydrží déle.
Jenže dnešní TV stárnou i morálně, nikdo nemá např. SMART TV déle než tři, čtyři roky. Po této době už skoro žádná aplikace v ní obsažená nefunguje a televizor se stane hloupým dinosaurem domácnosti.

vermon nikdo nemá např. SMART TV déle než tři, čtyři roky

že NIKDO, v tom bych si nebyl tak jistý..."většina" majitelů SMART TV tu část SMART využívá velmi málo; snad tak HDD s nějakým filmem, foťák, flešku...ale ovládání "internetu" není až tak vymakané (na rozdíl od PC, mobilu...), i to je jeden z důvodů, proč i mí kolegové z kanclu, i když mají SMART, pouze dva plus já z patnácti SMART funkce využívají a to ještě sporadicky...nedávno jsme se o tom bavili, klidně by většina brala "obyčejnou" televizi, která by byla levnější...

@nonek Tak to máte štěstí... Já občas nějakou smart aplikaci využiji, ale před nějakou dobou mi hnulo žlučí, když jsem zjistil, že zmizelo YT (pouštěl jsem tam malé pohádky, aby nemusela hledět do monitoru či telefonu). Pátral jsem co se stalo a dozvěděl se, že Samsung bohužel pro mou řadu TV již tuto aplikaci neaktualizuje a mám prostě smůlu... leda si koupit novější řadu.

hodnocení

0x

Dobrý den. Mám Panasonic osm let. Před ní byla Sony skoro 10 let.

hodnocení

0x

Nějakých 40 let jsem měl starou dobrou dřevěnou "Oravu 416", pak začala občas vypadávat červená barva (jinak v pohodě), tak šla asi před rokem do šrotu. Zároveň jsem posledních 10 let měl už placatou "Hyundai", u ní za tu dobu 2x při bouřce odešel zdroj, pak začal zlobit ovladač (TV v pohodě), tak skončila na chatě. Teď mám už cca 3 měsíce jakýsi "Gogen" a zatím dobrý ;).

fikon
hodnocení

0x

Taky mám samsung snad 5. rokem( možná víc, krámům člověk nepočítá léta), ale asi po 2. roce se objevily nerovnoměrnosti v podsvícení (světlé fleky)

Předtím nějaká čína - asi se rozpadla bezolovnatá pájka a postupně dostala rakovinu desku.

davidodvarka
hodnocení

0x

1. Finlux ta hraje doteď cca17rokem., teď už jenom na chalupě. 2.samsung LCD 42 " ta taky hraje doteď 14rokem,darovano kolegovi z práce a nyní 3.samsung 50"uhd ta po 3letech vypověděl službu, nyní je v opravě.

hodnocení

0x
Bohuzel v dnesni dobe rizene zivotnosti je to loterie. Ale je uz to dost do oci bijici, kdyz odejde televize dva mesice po zaruce. To rozhodne neni samo sebou. U telefonu klasika, zacne se po dvou letech sekat jak cert nebo se vypne mikrofon, tak to lidi radsi zahodi a koupi novy. Tak samo jsem si poridil na starsi pc win 10. Hardware o dost lepsi nez pozadavky. Po nainstalovani se kouse jak nejaka stara 486. To jsem ani u xp se slabou pleckou nezazil. Podpora ovladacu pro starsi hardware nula nula nic. Takze zase cloveka nuti koupit novou vec.
ra20z*
Požíval jsem chytrou LG 15 let, ale s nástupem dvbt2 a HD jsem koupil novou.
Ze začátku jsem využíval chytré funkce u LG například přehrávání videa z internetu, ale po dvou rokách se zobrazila hláška že aktualizace nejsou dostupné a chytrá televize přestala být chytrou.
Dnes radši zapnu Pc když se chci dívat na youtube, mám nainstalované linux Ubuntu a na přehrávači blokátor reklam,
Prostě nemusím se strachovat o dostupnost aktualizací a nemusím se koukat na reklami.
Dnes každá chytrá televize může fungovat jako obyčejný monitor a na svém PC si můžete nainstalovat operační systém a prohlížeč jaký vám vyhovuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]