Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení 2 zařízení ethernet kabelem

Od: jirka123 odpovědí: 8 změna:
Zdra­vím, po­tře­bu­ji při­po­jit k sí­ti po­mo­cí ka­be­lu no­te­book a Smart TV, ne­chci vr­tat dal­ší dí­ry pro ka­bel, za­jis­til jsem že to můžu "roz­dvo­jit"po­mo­cí roz­boč­ky (např té­to: htt­ps:// m. alz a. cz/ oem- 2x- ... )
Ne­bo po­mo­cí switche, co je lep­ší?
Rou­ter mám s pásma­mi 10/100/1000 a switch s pod­po­rou 1000 vy­jde ve srov­ná­ní s roz­dvoj­kou o dost dráž, je v tom vel­ký roz­díl?
Na ntb bych po­tře­bo­val pra­co­vat i za bě­hu tv
a tu­díž bych se i rád ze­ptal zda roz­dvoj­ka ne­dagra­du­je kva­li­tu.
Šlo to řešit třeba tímto?
czc.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Můžeš poslat ten odkaz na rozdvojku ještě jednou?

Rozdvojka udělá 2 linky po 100Mbps na jednom kabelu, protože 100Mbps využívá jen 4 dráty z těch 8 v kabelu (Gigabit využívá všech 8 drátů, proto není co rozdvojit - nezbývají žádné nevyužité dráty - a musí se koupit přepínač ["switch"]).

Jde to udělat i bez rozdvojky - prostě nacvakáš 4 správné dráty na jeden konektor a zbylé 4 dráty na druhý konektor. Musí se to udělat na obou koncích kabelu.

Linky jsou nezávislé a neovlivňují se.

pavelka*
hodnocení

1x
Na 100 megovou síť vám stačí čtyři dráty.
Ano,z osmi-žilového kabelu můžete zapojit dvě koncovky.

mytrix*
hodnocení

0x

Pokud chcete plnohodnotně rozdvojit, musíte použít switch. To co jste posílal odkazy rozhodně neslouží k rozdvojení.

re4zon
hodnocení

0x
Do te zasuvky by stejne musely jit dva kabely. A rozdvojka je pekna prasarna, ktera vubec nemusi fungovat. Na co potrebujete 1000mbps? 99% lidi nevyuzije ani 100mb, takze bych koupil obyc switch a neresil to.

hodnocení

0x

Odkazy na rozdvojky jste neposlal (dvojzásuvka není rozdvojka).

Posílám odkaz na rozdvojku která by fungovala: krup.cz/...

Musel byste použít dva kousky, na každé straně jeden. A k tomu ještě problém jak to připojit ke kabelu přes zeď, jestli je na něm samice tak bez problémů; spíše bych tipl že tam máte samce a tudíž by to chtělo koupit ještě RJ-45 spojku.

Na straně routeru byste musel mít volné dva RJ-45 porty a ty propojit se zásuvkami rozdvojky. Na druhé straně zase dvěma kabelama připojit ta dvě zařízení.

Ale po pravdě - jako laikovi bych vám to nedoporučoval dělat, je tam příliš mnoho míst kde se to to dá zvorat. Já jako ajťák jsem takové nouzovky byl mnohokrát nucen dělat a tak by to pro mne nebyl problém. Pokud by to bylo dobře pospojované, tak by fna funkčnosti neměl být problém, pro 100Mb se totiž používá jen polovina drátů v kabelu.

Takže rada pro vás jako laika - kupte switch, stačí levný 100Mb - například krup.cz/... a umístěte ho do té místnosti. Prakticky se to nedá pokazit.

hodnocení

0x

Není rok 2010 aby 99% lidí nevyužilo 1Gbit. A vymýšlet kraviny jako rozdělování LAN kabelu na 2x100Mbit jako v roce 2000 je snad ještě horší. Jednoduše bych koupil nějaký obyč 1Gbit switch, který dneska už nestojí ani 500 Kč a dal bych tam ten.

re4zon
Ehm..mozna ne 99, ale 95% lidi v domacnostech zcela urcite. Ono plne vytizit 100mbit neni uplne bezna zalezitost, schvalne se podivej na statistiky vyuzivani siti v domacnostech, nejnarocnejsi prvek je vetsinou youtube...

hodnocení

0x

A čo tak použiť Wifi a vytvoriť domácu skupinu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]