Nejste přihlášen/a.
Můžeš poslat ten odkaz na rozdvojku ještě jednou?
Rozdvojka udělá 2 linky po 100Mbps na jednom kabelu, protože 100Mbps využívá jen 4 dráty z těch 8 v kabelu (Gigabit využívá všech 8 drátů, proto není co rozdvojit - nezbývají žádné nevyužité dráty - a musí se koupit přepínač ["switch"]).
Jde to udělat i bez rozdvojky - prostě nacvakáš 4 správné dráty na jeden konektor a zbylé 4 dráty na druhý konektor. Musí se to udělat na obou koncích kabelu.
Linky jsou nezávislé a neovlivňují se.
Odkazy na rozdvojky jste neposlal (dvojzásuvka není rozdvojka).
Posílám odkaz na rozdvojku která by fungovala: krup.cz/...
Musel byste použít dva kousky, na každé straně jeden. A k tomu ještě problém jak to připojit ke kabelu přes zeď, jestli je na něm samice tak bez problémů; spíše bych tipl že tam máte samce a tudíž by to chtělo koupit ještě RJ-45 spojku.
Na straně routeru byste musel mít volné dva RJ-45 porty a ty propojit se zásuvkami rozdvojky. Na druhé straně zase dvěma kabelama připojit ta dvě zařízení.
Ale po pravdě - jako laikovi bych vám to nedoporučoval dělat, je tam příliš mnoho míst kde se to to dá zvorat. Já jako ajťák jsem takové nouzovky byl mnohokrát nucen dělat a tak by to pro mne nebyl problém. Pokud by to bylo dobře pospojované, tak by fna funkčnosti neměl být problém, pro 100Mb se totiž používá jen polovina drátů v kabelu.
Takže rada pro vás jako laika - kupte switch, stačí levný 100Mb - například krup.cz/... a umístěte ho do té místnosti. Prakticky se to nedá pokazit.
Není rok 2010 aby 99% lidí nevyužilo 1Gbit. A vymýšlet kraviny jako rozdělování LAN kabelu na 2x100Mbit jako v roce 2000 je snad ještě horší. Jednoduše bych koupil nějaký obyč 1Gbit switch, který dneska už nestojí ani 500 Kč a dal bych tam ten.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.