Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje připojení fotoaparátu

Od: annahetfl odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, prosím pomozte. Už delší dobu mám problém s fotakem. Mám mobil Xiaomi redmi 3s a foťák Nikon Coolpix B500. Pokaždé, kdy se chci připojit přes snapbridge, napíše mi to toto: viz screeny. Dělala jsem skoro vše, ale nic nezabralo. Nefunguje se ani připojit přes bluetooth. Připojí se na jiný mobil ale nelze posílat fotky. Co bych měla dělat?
Nefunguje připojení fotoaparátu
Nefunguje připojení fotoaparátu #2
Nefunguje připojení fotoaparátu #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bajunka
hodnocení

2x

Ahoj, po dvou letech je tento problém asi vyřešený, ale třeba pomůže někomu jinému, kdo se s tímto problémem potýká. Mám NikonD3400 a mobil Xiaomi Mi 10 T. Vyzkoušela jsem opravdu hodně postupů, restartovat mobil, vymazat data ze SnapBridge, vymazat z mobilu připojený foťák u Bluetooth a stále mi to psalo to stejné = PAIRING FAILED.

Došla mi trpělivost a napsala jsem na posporu Nikon, kde mi paní poslala stejné postupy, které jsem již vyzkoušela. Napadlo mě tedy, že Xiaomi nějak nepodporuje Nikon nebo něco takového a rozhodla jsem se SnapBridge vyzkoušet na jiném mobilu (SAMSUNG GALAXY S6). A ono to fungovalo! Přemýšlela jsem tedy, čím to může být a došla jsem k závěru, že je mobil "moc nový"na to, jak "starý"je ten foťák. Napsala jsem to tedy i na podporu a paní mi odpověděla, že bych mohla zkusit AKTUALIZOVAT FIRMWARE ve foťáku. To byla snad má poslední možnost.

Pro můj Nikon mi poslala: downloadcenter.nikonimgli/...

ale určitě zde najdete i svůj typ foťáku. Po stažení balíčku jsem daný soubor s koncovkou .bin (VŠE je vysvětleno na stránce, která je v odkazu) přenesla na paměťovou kartu a tu vložila do foťáku. Musela jsem foťák nabít a poté jsem stáhla aktualizaci v MENU NASTAVENÍ - FIRMWARE - AKTUALIZOVAT. Do 5 minut jsem měla aktualizovaný firmware a znovu jsem postupovala podle doporučených postupů (dala jsem pryč foťák z bluetooth mobilu, odinstalovala jsem aplikaci atd... doporučené postupy najdete určitě na stránce nikonu).

nikonblog.cz/...

Zapla jsem foťák, spustila SnapBridge, čekala na autentizační kódy a omylem jsem dala první OK NA MOBILU poté na FOŤÁKU (doporučený je totiž opačný postup), ale i tak se mi během vteřiny VŠE SPÁROVALO. Nyní vše funguje jak má :)

hodnocení

0x

u tatíkového xiaomi a nikon D7500 jsem to musel řešit zapnutou wifi ... připojení bylo právě přes tuto síť! ne přes bluetooth, jak jsem si myslel...

doplněno 06.03.19 20:21:

pokud to dříve šlo s těmito dvěma přístroji a dnes to nejde, pak je někde v jednom z nich chyba...

Můžete testovat... Aktualizace mobilu? Funkčnost přenosu vln v jednom či druhém přístroji? Tovární nastavení-obou?

annahetfl
Práve že jsem zkoušela úplně vše. Vypnout WiFi, zapnout vseruzne aplikace, obnovit celý nastavení foťáku a nic nefungovalo. Jsem úplně z toho zoufalá. Dřív to vždy fungovalo.

hodnocení

0x

Co zkusit jinou aplikaci?

annahetfl
hodnocení

To jsem také zksela a neúspěšně.

Každý foťák nemusí komunikovat s každým mobilem. Možná ještě zkusit aktualizovat firmware u mobilu i u foťáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]