Nejste přihlášen/a.
Ahoj, po dvou letech je tento problém asi vyřešený, ale třeba pomůže někomu jinému, kdo se s tímto problémem potýká. Mám NikonD3400 a mobil Xiaomi Mi 10 T. Vyzkoušela jsem opravdu hodně postupů, restartovat mobil, vymazat data ze SnapBridge, vymazat z mobilu připojený foťák u Bluetooth a stále mi to psalo to stejné = PAIRING FAILED.
Došla mi trpělivost a napsala jsem na posporu Nikon, kde mi paní poslala stejné postupy, které jsem již vyzkoušela. Napadlo mě tedy, že Xiaomi nějak nepodporuje Nikon nebo něco takového a rozhodla jsem se SnapBridge vyzkoušet na jiném mobilu (SAMSUNG GALAXY S6). A ono to fungovalo! Přemýšlela jsem tedy, čím to může být a došla jsem k závěru, že je mobil "moc nový"na to, jak "starý"je ten foťák. Napsala jsem to tedy i na podporu a paní mi odpověděla, že bych mohla zkusit AKTUALIZOVAT FIRMWARE ve foťáku. To byla snad má poslední možnost.
Pro můj Nikon mi poslala: downloadcenter.nikonimgli/...
ale určitě zde najdete i svůj typ foťáku. Po stažení balíčku jsem daný soubor s koncovkou .bin (VŠE je vysvětleno na stránce, která je v odkazu) přenesla na paměťovou kartu a tu vložila do foťáku. Musela jsem foťák nabít a poté jsem stáhla aktualizaci v MENU NASTAVENÍ - FIRMWARE - AKTUALIZOVAT. Do 5 minut jsem měla aktualizovaný firmware a znovu jsem postupovala podle doporučených postupů (dala jsem pryč foťák z bluetooth mobilu, odinstalovala jsem aplikaci atd... doporučené postupy najdete určitě na stránce nikonu).
Zapla jsem foťák, spustila SnapBridge, čekala na autentizační kódy a omylem jsem dala první OK NA MOBILU poté na FOŤÁKU (doporučený je totiž opačný postup), ale i tak se mi během vteřiny VŠE SPÁROVALO. Nyní vše funguje jak má
u tatíkového xiaomi a nikon D7500 jsem to musel řešit zapnutou wifi ... připojení bylo právě přes tuto síť! ne přes bluetooth, jak jsem si myslel...
pokud to dříve šlo s těmito dvěma přístroji a dnes to nejde, pak je někde v jednom z nich chyba...
Můžete testovat... Aktualizace mobilu? Funkčnost přenosu vln v jednom či druhém přístroji? Tovární nastavení-obou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.