Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volaný má slabý zvuk

Od: sm odpovědí: 9 změna:

Mám problém se slabým zvukem příjemce hovoru, každý mi říká, že slabě slyší i když křičím, takže je to problém zřejmě mého smartmobilu, ale nevím co s tím, když mám zvuk nastaven co nejhlasitěji a já slyším příjem perfektně.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud si na to stěžuje více příjemců (ne pouze jeden, který může být "nahluchlý", případně má špatně zesílenou hlasitost na svém mobilu), pak je nejspíš závada ve Tvém mobilu (vadný mikrofon, případně i znečistěný, nebo otvor k němu). Možnost regulace a nastavení citlivosti mikrofonu není žádná. A umístění mikrofonu je rozdílné podle druhu a typu mobilu. Většinou je zespodu pod zadním víkem a zvuk se k němu dostává přes nějaké otvory v tomto víku. Pokud si netroufneš prověřit a případně vyčistit sám, zajdi do servisu.

sm
hodnocení

Mikrofon je malá dírka na spodní hraně. Špatně mě slyší všichni, kterým volám, takže jasně můj problém, zvláštní je, že když prozváním můj druhý mobil tak není slyšet zvonění, jen cinkne a pak tam uvidím nepřijatý hovor. Potom zkoušená slyšitelnost z hlas.schránky je taky slabá.

hodnocení

1x

Můžete zkusit vlézt do skrytého servisního menu (přístup se liší podle značky) a otestovat a zkalibrovat mikrofon.

hodnocení

0x

Nemáte na telefonu nějaké pouzdro, které na něj nepatří a nezakrývá mikrofon?

hodnocení

0x

Nejspíš vada vašeho mikrofonu. Nechat opravit, nic jiného se dělat nedá.

doplněno 28.02.19 21:35:

@sm: Jediné, co můžete udělat, je kontrola vstupního otvoru mikrofonu, zda není "ucpaný" nějakým bordelem. A pokud budete otvor čistit necitlivě, může se vám také stát, že mikrofon zničíte. V každém případě bych to raději nechal na odbornících.

sm
hodnocení

Pouzdro nepoužívám. Jak by se dal mikrofon pročistit?

111®
hodnocení

0x

nastavení zvuku je pro příjem, ne pro vysílání. Je to při běžném telefonním spojení nebo je to na Skypu?

sm
hodnocení

Je to při běžném hovoru. Ta hlasitost se nedá regulovat u toho odchozího mikrofonu?

111®
hodnocení

0x

ne nedá, to si musí zesílit příjemce, tedy nedá se nastavovat uživatelem, jak je to v nějakém servisním módu nevím..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]