Nejste přihlášen/a.
Pomozte mi prosím vybrat fotoaparát:
Který z nich byste si vybrali vy a proč?
Děkuji.
doplněno 30.11.09 16:53:Tak to doplníme:
Chci co nejlepší objektiv s maximálním optickým zoomem a stabilizací obrazu pro focení nejen v přírodě, ale i v továrnách a výrobních provozech, dávám přednost přednastaveným režimům, takže asi spíš "namířit a cvaknout"a chci nahrávat videa pro blogy i jako dokumentaci pro svůj vlastní archív, rodina, zvířata, děti, vnoučata...
Samozřejmě jsem si přečetl recenze (třeba na digimánii) ale občas mě to viklá. Finepix už jsem jeden měl a byl jsem s ním spokojený, bohužel to byla falešná zrcadlovka a tudíž příliš velký stroj na to, aby se vešel do kapsy. To znamená, že objektiv musí být zatáhnutelný - proto chci kompaktní fotoaparát. Finepix z výběru v otázce ovšem při natáčení videa dělá děsný rámus při zoomování - používá optiku. Cybershot má k dispozici při nahrávání videa jen digitální zoom. Zase na rozdíl od ostatních jako jediný jede na AA baterie, ostatní fungují na Li-ION akumulátory, přičemž ten od Panasonicu podle recenze nic moc výdrž. A nevím, jestli při nahrávání videa jede na optický, nebo na digitální zoom. Finepix a Lumix umí širokoúhlé obrázky, Cybershot má zas nejlepší světelnost objektivu a kdyby dělal lepší videa, vyhrál by na celé čáře.
Prostě každý fotoaparát má svoje pozitiva a negativa, takže si nejsem tak docela jistý výběrem. Přičem cena jednotlivých digitálů není rozhodujícím kritériem. Na první dojem bych sáhl po Panasonicu, jenže pak jsem udělal tu "chybu", že jsem se začal rozhlížet po konkurenci.
A tak jsem si řekl, že se zeptám.
Takže nakonec jsem přece jenom sáhnul po Panasonicu - cokoli jsem od nich kdy měl, bylo bez problémů, ale udělal jsem drobnou změnu.
díky za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.