Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ladění TV

Od: karla55 odpovědí: 11 změna:

Včera jsem po nějaké době musela znovu ladit televizor po výpadku proudu v domě. Zaujala mě informace při závěrečné fázi ladění : " úplně uzamčené kanály 13 " viz. příloha. Může mi někdo objasnit, co se pod touto informací skrývá, k čemu je dobrá apod. díky

Ladění TV

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mě spíše zaujalo, že musáte ladit televizor po výpadku proudu. To vidím poprvé, televize mají paměť. Já nikdy nic neladím. A ten zamčený kanál je zřejmě v nastavení televize. Není to něco jako dětská pojistka? Ale tohle je asi nějaký starý přístroj.

22.02.19 14:41

settopbox ;)

joudis*
hodnocení

0x

Zřejmě to znamena že 13 je úplně uzamčená ...já mám také fobii z čísla 13 tak asi i Vaše TV Někde na hotelech také z tohoto důvodu vynechávají pokoj 13 ...nebo to bude kanál z P a proto je jeho obsah uzamčen...*ua*

Ručně odblokovat nejde nebo se jen obchází na následující?

karla55
hodnocení

tak jen pro doplnění : průběh ladění přes setobox (starší televizor) jsem sledovala. Když ladění začalo, nejprve se objevila hodnota u tohoto údaje 1 pak byl nalezen multiplex ČT a hodnota úplně uzavřených kanálů se průběžně zvyšovala až na konečných 13.

joudis*
hodnocení

0x

Nejsem z toho vůbec moudrý ...tak kanály nalezeny ale všechny nebo jen nějaké uzamčený? Jestli vše funguje tak bych to neřešil proč a nač hlavně ze funguje Jinak nejsou to kanály se slabým signalem nebo placené mě nic nenapada Nastavit ručně jisté půjde To je těžké neví se typ a co ma dělat a jak je nastaven Vaří se jen z vody Většina ma TV a ne setobox...

lmgify
hodnocení

0x

Můžete poslat model toho vašeho boxu? Podíváme se po manuálu, co se tam o tom píše.

Vážně doufám, že tahle černobílá stará tv je jen někde na chatě a nikdo se na to nekouká každý den.

olinl

..nostalgické vzpomínky na chatě, chalupě nebo tím tazatelka odrazuje děti či vnoučata od koukání na telku..*smich*

karla55
hodnocení

typ SENCOR 1007T ; jinak jsem ještě pro zajímavost i dnes znovu ladila ( závěr viz příloha ). Při stejném stavu jen o den později je závěr ladění trošku jiný . . ... Asi na závěr konstatuju, že mi to co chci funguje a jen čistě technicky jsem si chtěla rozšířit technické znalosti. Když jsem zadala " úplně uzamčený " tak jsem se k ničemu nedopracovala a tak jsem se obrátila o info sem. děkuji všem a přeji vše dobré

Ladění TV #2
lmgify

Podle manuálu [PDF, 12MB] ( stránka výrobku) by to mohly být vámi (zřejmě nechtěně) nastavené rodičovské zámky pro některé kanály.

Zkuste se v seznamu programů podívat, jestli u některých z nich nemáte poznámku o zámku nebo zkuste všech 51 projít, jestli se do nich můžete přepnout.

Rozdíl 5 naladěných TV programů je zřejmě jeden multiplex s hraničním příjmem podle počasí. Těžko určit, když stejně jako každý běžný divák nesledujete, které muxy a programy jste pokaždé naladila. Hlavně že vám hrajou ty, které přijímat chcete.

32 naladěných rozhlasových programů mi připadá jako vysoké číslo. Jsou všechny jiné?

Ladění TV #3
karla55
hodnocení

ty rozhlasové jsou v sumě ( 4x po 8 ) opakující se české stanice. ! přeju hezkou neděli !

lmgify

Čili přesně, jak jsem předpokládal - několikrát naladěný stejný multiplex z různých vysílačů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]