Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HD kanály

Od: dexter111* odpovědí: 15 změna:

Mám set-top box s naladěnými kanály v HD(NOVA,ČT 1) a TV sHD, proč nehrají? Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jak máš propojený set top box a televizi? Pokud klasický kabelem SCART tak to ani jít nemůže. HD rozlišení umí HDMI.
Nikoli, i kdyby set top box který není určen pro příjem HD vysílání propojil s televizí HDMI kabelem, tak tyto kanály se nezobrazí!doplněno 22.11.12 22:21:Stirecek: Není pravda, jsou takové přístroje.doplněno 23.11.12 21:05:Stirecku, stirecku: HDMI připojení může mít i set top box, který nemá HD příjem. Ale jinak máš pravdu, zmiňovaný přístroj tento příjem nemá.doplněno 23.11.12 21:10: Tady: topfield.cz/... 23.11.12 21:42: Ale já se nehádám. 1080 prokládaně jinak nepůjde. Jenom říkám, že HDMI na přístroji automaticky neznamená příjem HD vysílání.doplněno 23.11.12 21:49: Prostě vyvracím Tvé tvrzení, že:Setobox který není určen pro vysoké rozlišení nejde kabelem hdmi propojit,protože nemá hdmi výstup.doplněno 23.11.12 22:06: Mě TOPFIELD HDMI fungoval.
stirecek*
Setobox který není určen pro vysoké rozlišení nejde kabelem hdmi propojit,protože nemá hdmi výstup.
doplněno 23.11.12 21:32: Ano ale ten přístroj má upscalink a to scart nezvládne, tak proto. Výsledná kvalita záleží na datovém toku a ten není u nás dostatečný na žádném kanálu. Hodí se maximálně na dvd, ten má dost vysoký bitrate.
doplněno 23.11.12 22:04: Ernie já se taky nehádám, jen říkám, ze setobox SD s hdmi výstupem v našich podmínkách nefunguje.

hodnocení

1x

Pokud set tob box není konstruován pro příjem HD obrazového signálu, tak hrát nebudou. (Více v návodu). Pokud dáš automatické ladění, HD kanály se tam objeví, ale jenom jako zvuk a jinak se tam objeví hláška (u každého set top boxu jiná), že toto video není podporováno. Musel bys mít set top box, který je určen k příjmu HD signálu, jak tady někdo napsal, ve formátu MPEG4.

doplněno 22.11.12 19:18:

Musíš mít set top box, který přijme tento HD signál. Nic ti nebude platná televize HDready, ta slouží jenom jako zobrazovač, monitor...

doplněno 22.11.12 19:28:

To KUKUSAK: DVB-T vysílání v HD standardu je realizováno prostřednictvím multiplexu 4 a tam vysílají jen Česká televize, NOVA, Pohoda a FANDA a to ještě ne celoplošně. Kabelovka je něco zcela jiného, tam záleží na Tvém rozhodnutí, nabídce a předplatném, jaký kanál budeš sledovat a v jaké kvalitě...

kukusak*

To vím, že kabelovka je něco jiného, chtěl jsem tím říct, že můžu koukat např. na program Nova a nebo Nova HD a pokud Nova nemá pořad v HD, vysílá to samý.

Ale když jsem měl DVB-T tak šlo HD přijímat, jen když to ta tv v HD měla... :)

lemuralie*
hodnocení

0x

Zdravím, mohlo by to být tím, že set-top box neumí dekódovat HD programy. Většinou se to značí DVB-T1 a DVB-T2, kdy 1 je pro programy v normální kvalitě a 2 pro programy v HD kvalitě. Náš první set-top box uměl jen DVBT1, později jsem si kupovala novou televizi a to jsem si dala pozor, aby již uměla i DVBT2, tedy programy v HD.

luke237
DVB-T/T2 nema s HD nic spolecneho.

luke237
hodnocení

0x
Nevysila se to nahodou v MPEG4? Umi to tvoje televize?

Asi to bude tak že já mám TV s Full HD a čt i nova mi jdou v HD.Ale soused má TV HD ready a jde mu pouze zvuk ale obraz ne.Já mám v tv MPEG 4 a soused má asi jen MPEG2.Mě to vysílá 1080i tak nevím.

Důležitý je příjem tuneru, ať už v TV nebo set top boxu (MPEG2, MPEG4).

kukusak*
hodnocení

0x

Set-top box podporuje asi pouze standart MPEG-2. HD programy, pokud vím vysílají v MPEG-4. Taky, když jsem měl DVB-T, tak HD fungovaly jen, když televize měla programy v HD, teď mám kabelovku a HD běží furt, takže nevim :)

stirecek*
hodnocení

0x
Jaký setobox, jaká TV?
dexter111*
hodnocení

Sencor SDB 3007T, Philips PFL3507T/12.

stirecek*
Je to jak jsem psal, SD setobox, takže full nepřenese. Pokud nemá hdmi konektor, není určen pro vysoké rozlišení. Takhle jde u hd vysílání jen zvuk.
dexter111*

děkuju všem za vysvětlení. ahoj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]