Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde na eknihy?

Od: martinka* odpovědí: 13 změna:
Dobré ráno, poradí mi někdo kde se dají stahovat eknihy zdarma? Pokud možno co nejvíc z žánrů horor, thriler, životopis, historie, detektivka, apod. Děkuji moc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, Ulozto.cz. Zdravím!

hodnocení

0x

Můžete se zaregistrovat na nějaké diskusní fórum, které se tím zabývá
warforum.cz/...

Můžete nabídnout své služby některé z knihoven pro slepce a slabozraké - přečtete si knihu, přitom uděláte korekturu.
digibooks.sk/...

Rozsáhlá sbírka (ale hlavně v angličtině)
https://b-ok.org/

martinka*
hodnocení

@jethro Děkuji, hned se tam jdu podívat.

martinka*
hodnocení

@ben Uložto už jsem zkoušela ale nic jsem tam nenašla. Jak se mám na Uložto ve vyhledávání zeptat na eknihy?
ben®

martinka - je více možností. Např. pojem "ekniha", "eknihy", "ebook", ebooks" nebo název hledané knihy. Také můžete zadávat formáty, které podporuje Vaše čtečka (např. epub či azw).

Například uloz.to/...

martinka*
hodnocení

Děkuji, hned jak dovařím kouknu na to není možné aby mi každý doporučoval Uložto a já tam nic nenašla. :D

hodnocení

0x

Tady můžete stáhnout a rozbalit cca 800 knih, všeho žánru. Pomalé stahování cca 1 hodina, obsah cca 600 MB.

uloz.to/...

Přeji pěkné počtení.*palec2*

A kdyby jste si chtěla pouze poslouchat audioknihy, tak můžete stahovat zde. Jsou sbaleny v .rar, nutno opět rozbalovat. Po rozbalení jsou ve formátu .mp3.

uloz.to/...

Pokud by jste chtěla odkaz na dobrou a jednoduchou čtečku pro smartphon, nebo tablet s Androidem, pošlu odkaz na stažení. Já nejvíc používám mobil, nastavím černou obrazovku s bílým písmem (nejméně náročné na zrak i na energii mobilu) a mám k dispozici na čtení kdekoliv a kdykoliv. V čekárně u doktora, nebo v autě, když čekám na manželku u obchodu.*palec2*

Případně informaci jak poslouchat audioknihy (ale ty vlastně jakýmkoliv mp3 přehrávačem, nebo hudebním přehrávačem v PC, NB, ve sartphonu, nebo tabletu). Ty zase poslouchám v případě, že nemohu číst, ale mohu poslouchat (pro okolí potichu, za pomoci bluetooth sluchátka do ucha). Třeba, abych se nenudil, když ležím 20 minut na "magnetech" na rehabilitaci.:-D

Holt, jsem starej dědek, ale dokáži si život zpříjemňovat.*ua*

Ohledně hardware: V minulosti jsem četl na mobilu i na tabletu, ale dnes bych určitě ani neuvažoval o ničem jiném, než o čtečce s displejem e-ink (ať už PocketBook, Kindle nebo něco jiného). Na to si svých očí docela vážím.

Přiznám se, že, s klasickou čtěčkou knih (více méně jednoúčelovou), nemám zkušenosti. Ale v aplikaci, kterou používám na ("chytrém" a hlavně univerzálním) mobilu, pokud si nastavím čtení na černé obrazovce a čtu na šířku, tak se mi čte velice dobře a zatím jsem nepozoroval, že by mi to oči nějak unavovalo. A pro mne je hlavně důležité, že mám těch mých, nyní knihovnu o kapacitě cca 2800 epub knih, stále v kapse. A k tomu ještě navíc (mimo vše ostatní co mobil a další aplikace poskytují) cca 10 audioknih v mp3. Ale pochopitelně, co jedinec, to názor.;)

bohumil:

nastavení černé obrazovky s bílým písmem je nenáročné na energii pouze u OLED dispejů, jinak to je úplně jedno. Každá univerzálnost je na úkor mnoha kompromisů, proto kromě univerzálního mobilu nosím v kapse čtečku knih s E-Ink displejem a malý kompakt, protože i foťák v sebelepším mobilu je jen chabá náhražka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]