Dobrý den, Mám necelé 2 roky telefon Blackview BV5000 a mám popraskané sklo na display. Dalo by se v nějaké rozumné cenové relaci vyměnit nebo se musí měnit celý display? Děkuju
Problém je že Blackwiew jsou pancéřový obrněnci. Do takových telefonů se jednak blbě leze a druhak neviš když objednáš náhradní díly z činy, jestli to nově sklo bude nerozbitné jako originál nebo dostaneš fejk. V tom směru už je pak úplně fuk že budeš měnit celou sestavu sklíčka s displejem. Ono se to už dneska jinak nedělá. Poslední odolný telefon, kde se koupilo samostatné sklíčko ( dotyk ) a na displej se pod vývěvou lepilo UV lepidlem byly Xperie. Dneska se mění komplet. doplněno 16.02.19 21:15: Pro klid duše jsem se podíval na ceny a asi nemám pravdu. Zrovna tenhle poklad jede po staru zvlášť sklo a zvlášť didplej. Běž na chinaprices.us/... a tam dej vyhledávat Blackviev bv5000 tuuchscreen. Ceny jsou moc pěkné. Jen pochybuju že po přilepení 3m proužky bude mobil dál odpovídat nejakym vodotesnym normám. Před objednávkou se ujistí že máš opravdu rozbitý digitizer a ne sklo displeje. Když jedeš nehtem po skle tak cítíš že zachytáváš za praskliny nebo vidíš pavouka ale sklo je hladké?
Dobrý den, ma skle mám fólii, ale display je tak popraskaný, že někde mi nejdou dotyky. Po nadzvednutí fólie cítím nehtem zádrhely. O vodotěsnost mi nejde, jen aby display fungoval na všech místech. Z odkazu mi to nic nenašlo. Co objednat z aliexpress? Jak to sklo pak vyměnit? Děkuju
Ten vyhledávač chinaprices vyhledává na Aliexpress ale přidává dalších asi 20 nejznámějších čínských e.shopů. Funguje spolehlivě Asi jsi jako já nedodrzel WaV ve slově view.Vylezla mi tam sada sklíčka ( dotyku) s potřebným nářadím asi za 200.- českých. Návody na operaci jsou běžně na youtube. Sklíčko se odřízne ostrou hranou nebo strunou vycvakne z konektoru a vymění. Někdy se musí vyndat displej abys se k tomu konektoru dotyku dostal. Největší piplačka je pak nakrájet lepicí gumu na milimetrové proužky a olepit s nima obvod nového dotyku. Výměna není v podstatě složitá operace. Když koukneš na youtub tak to podle tutoriálu dáš.
Jestli nemá sundavaci - šroubovací záda abys se dostal k baterce a k dalším šroubkům a mohl jen přehodit zezadu základní desku za svou. Tak základ operace bude že stejně musíš sklíčko odriznout a dostat se pod něj a pak ho zase nalepit zpátky. Jestli koupíš nové nebo použiješ díl od dárce bude fuk.
vasa
Dobrý večer,
děkuji ještě by mě zajímalo kdych si nakonec koupil jen to sklo na display a rozlepil staré prasklé a dal to nové, tak to nové musím nějakým lepidlem zase přilepit? To lepidlo k tomu dostanu a lepí se po celém okraji?
Na tom Alíkovi si sjedeš dolu a tam máš většinou nabídky "other sellers" stejné zboží u jiných prodejců. To chce projet kvůli lepší ceně aly levnější nabídky mají často vyšší poštovné. Musíš dobře číst.
To lepidlo co mají oni asi nekoupíš. Proto máš v sadě tu pásku která podloží stejně dobře. Akorát je s tím větší piplačka. Lepidla se většinou používají taková, u kterých dojde k vytvrzení UV lampou a ta tuba stojí víc jak mobil. To si koupí servis. Ty to doma nevyužiješ.
vasa
Děkuji, a opravdu je s tou páskou větší piplačka? Vždyť se ta páska jen položí na to sklo a přilepí? Nebo jak a kde se ta páska má lepit? Na tom videu jsem to neviděl.
Ona dorazí většinou jako 1cm široký pásek ale ty potřebuješ maximálně 2mm široké nudličky takže je z toho musíš opatrně řezat.Zároveň potřebuješ aby ti na nudlí zůstaly ty krycí pásky abys s tím mohl manipulovat. Jenže je to guma a při řezání se to pod skalpelem prohýbá a krycí páska se tím sama shrnuje. Naštěstí té pásky dávají dost na to abys mohl víc jak 50% zkazit a vyhodit.
Tady má chlap originál od samsungu, kde uz mu to z pásky přesně vysekli. Ale ty musíš ty nudličky sám nakrájet.
Takže video je o tom, že o před lepením musíš totálně očistit atp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.