Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho mi vydrží baterie

Od: cau odpovědí: 4 změna:

Mám baterii 12V120A a měnič na 220V,jak dlouho mi vydrží běžet lednice s odběrem 100W.Dík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud těch 120A je 120 Ah, pak asi 10 hodin. Za předpokladu, že ten měnič má krátkodobý výkon aspoň 800 W, pokud jde o kompresorovou lednici.

hodnocení

0x

Baterie 12V120A je nesmysl. Takže patrně 120Ah. Měnič má nějakou účinnost, kterou neznáme. Dá se předpokládat, že baterie bude schopná lednici přes měnič napájet do kapacity cca 30-40%, jinak ji brzy zničíte. Ta lednice neběží nepřetržitě, ale vypíná při dosažení potřebné teploty. Další otázkou je, jaká je okolní teplota lednice.

Takže nelze stanovit, jak dlouho poběží, rozmezí je hodně široké. Řekněme od 10 do 60 hodin, ale spíše odhadem a bez záruiky.

doplněno 14.02.19 20:45:

@jabraka: Z rovnice W = VxA je pro proud výstupu A = W/V tedy 100/230 = 0,44 na vstupu je situace jiná100/12 = 8,33 A

To se mi snad jenom zdá*zed*

hodnocení

0x
Při účinnosti měniče 80% (odběr z baterie cca 10A) přibližně 12 hodin do úplného vybití (a tedy prakticky zničení) baterie.

jabraka*
hodnocení

0x

U baterie(akumulátoru) je pro tento účel nutno znát údaj o Ah-ampérhodinách.Pak je možno přímo určit,kolik hodin vydrží na příklad baterie 45 Ah při odběru 4,5 A by vydržela 10 hodin.Ale počítá se ne úplné vybití o 10 % menší.Takže 9 hodin.

Tvoje baterie může maximálně dát 120 A,ale to pro toto použití nic neříká.Příkom lednice je 100W a napětí 230 V na výstupu měniče.Příkon na vstupu bude teoreticky stejný, tedy 100W ale poměr proudu a napětí bude jiný.Z rovnice W = VxA je pro proud výstupu A = W/V tedy 100/230 = 0,44 na vstupu je situace jiná100/12 = 8,33 A Posdle kapacity v Ah lze spočítat výdrž.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]