Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytékání ze zdola

Od: simonamargoldov odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,dostaly jsme pračku používanou.Všechno bylo v pohodě do té doby než jsme ji chtěly vyčistit octem a jedlou sodou.Dedeček nalil do bubnu ocet(psali to na internetu) a on ze zdola vytekl.Poté tak zkusil nalít vodu a ta vytekla také.Co máme dělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemusí to být prorezlá vana, může jít o vypadlou nebo protrženou hadici apod. Odpojte pračku od el. sítě, odšroubujte zadní stěnu a podívejte se, kudy voda vytéká. Pak teprve zjistíte, zda půjde opravit nebo se to nevyplatí.

hodnocení

1x

"Co máme dělat?"

Pračku zahodit. Je prorezavělý buben. Díry byly zaneseny vodním kamenem, takže to neteklo. Octem se kámen rozpustil. Oprava sice možná (výměna bubnu) ale asi nerentabilní.

doplněno 14.02.19 11:16:

Bohumil - jasně, je to vana pračky. Já si to uvědomil pozdě, když už to nešlo opravit *hi* a tak jsem to nechal být. Ono to zas není až tak podstatné ;).

doplněno 14.02.19 14:31:

111 - Tazatel píše, že to začalo téct po odstranění vodního kamene octem, takže vypadlá hadice to asi nebude. Ale samozřejmě bez blišší kontroly jsou to všechno jen dohady.

Souhlas s magdon. Výměna bubnu (pokud si uživatel není schopen sehnat a vyměnit sám) není rentabilní. Jde rovněž o původní cenu a stáří pračky. Ale vzhledem k tomu, že prorezavěl buben (nebo příruba u výtokové hadice) půjde o pračku poměrně starou. V současné době se již mnoho praček vyrábí s vanou z polypropylenu, případně z nerezu.

Teď jsem si dodatečně uvědomil, že oba to píšeme blbě. Nejde o buben, ale o vanu pračky. Buben je to co se točí. Vana je nádrž, ve které s buben otáčí. Sorry. :-D

111®
hodnocení

1x

mě se stalo že spadla hadička co se s ní vypoští voda z čerpadla: Proč spadla netuším, nic jí nebylo a jak to krásně teklo...takže rada je pokoukat a osahat kde je to mokrý po odstranění krytu.. ta tenká co čouhá nahoru

doplněno 14.02.19 14:39:

@magnon: já píši příklad co se stalo mě a také že mají vše osahat, tedy i pod vanou..

Vytékání ze zdola

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]