Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
koupil jsem prumyslove zarivkove svitidlo. Po zapojeni svetlo nesvitilo, tak jsemm zkontaktoval spolecnost, ktera svitidla vyrabi a udajne tam neni starter, který tam automaticky nedávají, čemuž nerozumím.
Mohu poprosit o radu? Jak by se dal starter zapojit. Byllo mi doporučeno pořídit ppro každe svítidlo dva single startery, ne tandem startery, ale nejak tomu nerozumim a potrebuji poradit. Diky moc.
co je pod těmi deklíky u kondenzátoru? no že je nedodávají je trochu divné ale asi se s tím nic nenadělá,, kupte si startéry podle výkonu zářivek /zářivka má třeba 40W/ nevím kolik ty vaše...
Starter se v tomto případě nezapojuje, je uživatelsky odnímetelný podobně jako třeba žárovka GU10, tj. nasadit do otvoru a pootočit - tím se zajistí. Toť vše. S výběrem vhodného starteru by měly dle typu svítidla a trubic umět poradit v obchodě, případně pomůže elektrikář, který bude svítidlo zapojovat do elektroistalece.
Dobrý den, patice pro startéry tam budou, tak do nich stačí startéry zasunout a pootočit. Zdravím!
111 - podle mě to jsou právě ty patice pro startéry.
Vložte dva startery např. 4 - 80W - 200/250V singl. Tuším že to je svítidlo 2x36W. Na obrázku je tlumivka špatně čitelná.
Ještě mě napadá jedna věc, vidím, že zářivka má jen jednu tlumivku a když si představím uspořádání celého tělesa, tak si myslím, že se jedná o svítidlo 2x18W. Není to nejšťastnější řešení, protože při poruše jedné trubice přestane svítit i ta druhá. Vždy je lepší svítidlo se dvěma tlumivkami, které zajistí samostatné zapojení pro každou trubici.
no a jestli to půjde až ke stropu, tak tam budou muset bbýt distance, protože asi strtéry budou přečuhovat
Moderní zářivková svítidla nemají potřebu srartérů má elektronický předřadník.
Dnes si nikdo nekoupí klasickou zářivku,když je na trhu moře LED svítidel trubicových nebo různých plochých.
JABRAKA
jabraka® - To je tvůj názor, moderní svítidlo stojí také víc peněz a v případě poruchy máš smůlu, zase to stojí dost peněz. Jednoduché svítidlo je méně poruchové a případnou poruchu snadno opravíš (a před tím snadno detekuješ). Všechno má své. Vše nové a moderní, není vždy to nejlepší. Také záleží, k čemu se to použije.
souhlas s jabrakou, že zářivky to mají spočítané. Světelný komfort u LED je mnohem vyšší, spotřeba podstatně nižší a ta cena není až tak hrozná, viz. třeba zde t-led.cz/... A co se týká životnosti sočasných trubic, tak to také není nic moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.