Nejste přihlášen/a.
zdravím,
měl by někdo radu-vysvětlení proč mi satelitní přijímač (Mascom MC5300 HDCI PVR) při automatickém vyhledávání nenajde běžné (české) programy? Delší dobu jsem přijímač nepoužíval a dle poskytovatele (Skylink) je normální, že může chvíli trvat než se obnoví příjem což se mi stalo, ale údajně by toto nemělo mít nic společného s a vliv na funkci vyhledávání. Kde může být příčina? (vyhledat ručně jsem zatím nezkusil). Děkuji za případné info.
Taky mám Mascom,byť jiný model.Aktualizace veškerá žádná,většina programů už změnila kmitočty,takže pokud tám máte nastaveny nějaké frekvence z minula,zapomeňte.
Ale můžete jít na stránku mascom.cz a pro Vás přijímač si stáhnout soubor s aktuálními frekvencemi,flešku vložit do přijímače a zapnout transfer dat. Načtou se Vám aktuální kmitočty.
Jinak nastavit manuálně.
jj, už dávno nestačí při ladění televize naladit jen frekvenci, jako kdysi. Aby vám automatické ladění nějakou stanici vůbec našlo, musíte v přijímači mít vytvořené jakési bloky přednastavených konstant, které se jmenují transpondery.
A tady je asi váš problém. Chybí vám transpondery. Když chybí transponder, pak automatické ladění stanici nenajde, protože ji vůbec nehledá. Ještě horší nápad je smazat transponder. Smáznete transponder a s ním zmizí i všechny pod ním naladěné stanice. A vůbec nejhorší nápad je stisknout menu Tovární nastavení. Pak transpondery zmiznou úplně všechny a vy nenaladíte vůbec nic.
Tyhle transpondery se dají do přijímače namačkat i ručně, ale není to nic pro začátečníky. Raději zavolejte nějakého satelitního technika, ať vám je nahraje.
Mrkněte se na obrázek, případně na tenhle link. Vidíte to?
Kmitočet, polarizace, FEC, symbolová rychlost, norma, pilot. Tak to je transponder a napravo od něj najdete stanice, které pod ním naladíte.
Vlezte do menu Nastavení a zkuste některý transponder vytvořit ručně, třeba ten třetí shora, pod kterým jede Nova a Prima. Není to zas taková věda. Pak spusťte Autoscan. No a pokud máte stanice v balíčku, měly by se naladit.
ano, mám podezření přesně na něco takového, nejsem odborník, ale o transponderech vím, protože přístroj má nabídku transponderů, které lze zvolit. Nevím ale jaký a nevím proč není navolen ten správný, přesto, že dříve stanice vyhledat šlo. Než technikovi dávám spíš přednost tomu naučit se věci sám...
Zkontroluj jestli ti jedou alespoň nekódované programy
- pokud nejedou tak máš rozštelovanou přijímací anténu (parabolu) nebo poškozený konvertor (LNB) nebo poškozený kabel.
- pokud nekódované programy jedou, tak nech vyhledat znovu všechny programy a pokud tam máš volbu vyhledávání sítě tak ji zapni.
Po vyhledání bys měl mít všechny programy, které na dané družici vysílají.
Potom přepneš na program CT1HD, který je zakódovaný a počkáš až ti na kartu přijdou povolení pro sledování kódovaných programů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.