Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Video nekomunikuje s tv

Od: lightningjoker odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Zakoupil jsem videorekorder + dvd převhrávač Samsung.

Po zapnuti by si mělo automaticky načist programy z TV a uložit do paměti a naskocit tabulka nastaveni... ( tedy aspoň podle manualu). ovšem se tak neděje.

Proto jsem spustil VHS kazetu a v TV jsem spustil automaticke ladění programu. Ovšem taky to nic nenalezlo.

Zapojené to je přes anténu. Chci se taky zeptat jestli pomuže když to zapojim přes SCART. Děkuji za tipy a rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Nejde o to jestli ti Scart pomůže, ono totiž jinak než přes SCART to nejde :)

Propoj zařízení zároveň kabelem od televize a Scartem, pak by ti to automatické ladění mělo proběhnout.

lightningjoker
hodnocení

ale kdyz sem to zkousel i na stare televizi tak tam zadny scart neni :) jako ale ja tomu vubc nerozumim takze nevim, vim ze to stare video co jsem mel bylo zapojeno pouze pres antenu

SCART konektor mají snad všechna videa. Tím se připojí k TV (nově též pomocí HDMI kabelu) Ten signál se musí do TV nějak dostat.

petr123*

Pokud tam není scart tak není možné automatické ladění, musí se ručně.

Ale pozor, i když to pak přes ten scart propojené tak to nemusí všechny televize a videa podporovat. Ale určitě to bude popsané v manuálu.

Myslím že ten DVD/VHS "vysílá" pouze přes ten scart. Do koaxu jde pouze to z antény (DVD je vlastně rozbočovač pro sebe a pro TV).

To načtení programu z TV funguje pouze přes scart a pouze s některýma TV.

Takže propojit scartem. NA TV přepnout na AV (pokud se nepřepne sama) a DVD/VHS naladit ručně pomocí menu a návodu.

Myslím že pokud TV nemá scart, tak máte smůlu.

lightningjoker
hodnocení

Děkuji za rady... TV je nová takže SCART a ruzne dalsi vecicky má. Jen mi bylo divné že stare video tam zadny SCART nebyl a jelo to :) proto sem si myslel ze to bude stejne zapojeni... kazdopadne prave jedu pro ten SCARt tak uvidime.. jeste jednou diky za rady a nazory

ferda*

Staré video scart nemělo protože ani každá stará televize ho neměla, a tak se to pouštělo přes anténní vstup. Kazilo to ale trochu kvalitu a bylo to složitější, protože to video muselo mít v sobě navíc modulátor. Takhle je to pro signál jednodušší a kvalitnější.

Přeji ať se propojení povede!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]