Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjecí proud pro Power bank

Od: jg® odpovědí: 4 změna:

Mám Power banku, kde se píše v návodu input DC5V 500 mA. Mohu nabíjet nabíječkou (k tabletu), která má výstup 5V a 1500 mA?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, powerbanka si odběr proudu řídí sama. Použití zdroje, který je schopen dodat větší proud nevadí.

Osobně na všechno používám 2,1A nabíječku a vůbec neřeším :)

jabraka*

Také volím různé zdroje a vadit to nemůže.Dokonce lze nabíjet i zdrojem s menším maximálním proudem,jen to bude dýl trvat.

JB

hodnocení

2x

Údaj nabíječky je důležitý pouze co se týče minimální hodnoty. Pokud by byla schopna dávat míň jak 500 mA (0,5A) pak by "odešla" nabíječka. Pokud dává víc, power banka si vezme pouze max. uvedenou hodnotu. A tato hodnota většinou v průběhu nabíjení klesá.

Co se týká reakce promona, tak ta svítilna s LiIon baterií, měla zřejmě poškozený modul BMS-PBC, který řídí nabíjení a vybíjení LiIon baterií (zde zřejmě 18650). Pokud by byl v pořádku, nemohlo by se toto stát. Podle mne by měla být reklamace uznána. Byla to určitě výrobní vada. Každý spotřebič s LiIon články, si při nabíjení, čerpá proud na základě potřeby článků a při nabití na optimální hodnotu se od nabíjení odpojí. Je na to vybaven příslušnou elektronikou. I v případě, že se provádí nabíjení "hloupou" nabíječkou, která nemá vlastní řízení nabíjení. Takto jsou chráněny vnitřně i většina LiIon zdrojů pro mobily, tablety a notebooky. Toto však neplatí pro LiIon články samostatně (na př. typ 18650), které tímto blokováním a regulací vybavené nejsou a tato se musí doplňovat samostaně. A přímo nabíjet se mohou pouze pomocí speciálních nabíječek, které dokáží nabití vyhodnotit a při optimálním nabití nabíjení ukončit. Jinak může dojít k nebezpečné destrukci (i když už jsou, v současné době, tyto vybaveny mechanickou tlakovou pojistkou, která destrukci zamezí a rozpojí vnitřní propojení).

hodnocení

0x

Netvrdil bych to s jistotou. Většina zařízení skutečně zdroj s vyšším proudem bez potíží ,,zkousne´´ ale už jsem třeba zažil LED montážní lampu s LiIon aku, kde je nabíjení klasicky přes microUSB a kolega ji hned zanova smahnul nějakou 2A nabíječkou, čímž to odpálil. Reklamace nebyla uznána.

Já mám podobnou svítilnu od Bernera a nabíjím to tím, co mi přijde pod ruku - a je vše OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]