Nejste přihlášen/a.
Mám 1 rok 2 měsíce sušičku Beko DPY 8506 GXB1 - Zvolený program cca 2.45 hod. - suché do skříně nedoběhne ani do konce cca při 39 minutách do konce vyskočí na displej pauza a konec - prádlo je studené, mokré. Při Časovém programu tento proběhne do konce - ale např.po 45 min. prádlo studené, mokré. Servisák mi řekl, že je to používáním aviváže? Začalo to ze dne na den a za ten rok jsem použila cca 2 litry aviváže pouze na barevné ručníky. Mohou 2l odrovnat sušičku. Pěnový filtr je nový, žebra za pěnovým filtrem - vyčištěna kartáčkem a vysáta ...stále nic. Předvolené programy končí cca v polovině na displeji pauzou - mokrým a studeným prádlem. Čaové programy doběhnou do konce - prálo studené, mokré ...
Já bych neváhala a rekalmovala. Ale ta aviváž se opravdu vůbec používat nemá. U všech sušiček to píší. Já ji sice používám někdy také, ale v tom případě nedávám ručníky do sušičky mokré, ale jen mírně vlhké. Napřed je usuším na šňůře a dávám je do sušičky jen na půl hodiny, aby změkly. Ale asi nemáte možnost sušit prádlo volně. To chápu. Kvůli tomu vlastně lidé sušičku kupují. Já si ji koupila jenom kvůli tomu, že je prádlo pak krásně měkké a také se z něho vytahá veškerý prach a případné chlupy. Mám kočky a pejska a tak ho tam dávám skoro suché. V každém případě ji máte ještě v záruce. Tak uvidíte. Neříkejte jim, že jste používala aviváž a když to dobře dopadne, tak už ji nepoužívejte. Sice tato rada není "košér" vůči prodejci, ale co se dá dělat.
Suzymon,několik sušiček mi už pod rukama prošlo,zatím ani u jedné jsem neviděl zákaz aviváže. Konkrétně beko píše něco jako - změkčovadla používejte v souladu s návodem výrobce /té aviváže/ - anebo tak nějak. Vlastně nějak tak to formulují i jiní výrobci.
Berger, už je pozdě, tak to hledat nebudu a ani tvrdit to nebudu, ale určitě jsem to někde četla. Já mám sušičku Candy. Tak se třeba koukni na ni, ale mám dojem, že tam bylo napsáno, nepoužívat aviváž. A pak, jestli je to jak říkáš, tak tím lépe pro tazatelku, nemá se čeho bát a měla by tu sušičku reklamovat.
A tohle jsem našla v rychlosti.
No jo. Mám tu whirpoolku,podle návodu nemá problém. A rychlé hledání na netu vyplivlo tohle - dedra.cz/...
Prostě net. A teď si vyberte...
Sušičku jsem samozřejmě reklamovala - servisák pobyl 5 min. (sdělil mi, že dle kontroly je sušička v pořádku - mám vyčistit všechny fiktry). To jsem udělala - změna žádná - prádlo stále studené a mokré. Vyrozuměla jsem servisáka - sděleno, že v tom případě se musí poradit s ostatními servisáky ...a ticho po pěšině ... Už vím, že není aviváž pro sušičku nejlepší, ale myslím si, že dvěma litry za celý rok jsem ji nemohla zrušit. Poslední měsíc používány už jen ubrousky s aviváží - určeno pro sušučky.
Já být na Vašem místě bych rovnou kontaktoval zastoupení BEKO se stížnosí na opravu a na to, že servisní technik nekomunikuje. Oni už si s tím poradí. Vždycky mě dostane, když technik klidně oznámí zákazníkovi, že neví, jak má závadu v době záruky opravit. No tak když neví, tak ať dodá firma nový funkční výrobek a ten vadný si klidně rozebere na prvočinitele,ne? Ale vážně - napište mail přímo do BEKA.
Také si myslím, že ono se toho všude nakecá. Ale jelikož se tohle s tou aviváží traduje, tak bych to před tím servisákem vůbec neventilovala a neptala se ho na to, protože by se toho mohl chytit jako "h.vno košile" a mohl by klidně tvrdit, že to je tím a pak říkat, že jste si to způsobila sama, nevhodným používáním. Zvláště pak v tomto případě, kdy se nemá k tomu, aby se sušičkou něco dělal a pokoušel se zjistit příčiny. A podle mne měl ty filtry vyčistit on a pak vyzkoušet, jestli to pomohlo. Určitě nečekat a dál naléhat na opravu sušičky. Jinak si také myslím, že tak málo aviváže nemohlo ovlivnit funkci přístroje takovým způsobem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.