Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor na mixér

Od: novak1* odpovědí: 46 změna:

Dá se opravit tento motor na mixér a nebo koupit nový.

Motor na mixér

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

vyřadit na zkoušku, prosím, ale vyřadit trvale je prasárna...bezohlednost a sobeckost...hlavně že jsem spokojen JÁ..

novak1*
hodnocení

Redej řekni jak to zapojit.

elektrotechnik
hodnocení

2x
Je to motor mixéra z eta 0010 myslím podľa fotky ak áno poistka Typ T 2,5A motor musí prekontrolovať skúsený elektrotechnik ten prasknutý valček je kondenzátor typ TC240. Je možné ho kúpiť na internete a v niektorých špecializovaných predajniach. Skúste dať motor opraviť v špecializovanom servise alebo skúsenemu elektrotechnikovy.
kare
Myslíte, že mu Vaše odpověď pomůže? *frajer*
Ani tím nemyslím, že jste napsal to co je tu již napsáno, ale hlavně, dotaz je dva roky starý.
novak1*

Už som to spravil bez kondenzátoru a jede to .

A sousedé vás chválí? Ještě nezjistili, kdo ruší jejich příjem? Odrušovací kondenzátor tam každopádně dejte...jede to sice bez něho, ale...
111®

ale když ho prásknou a odrušovací služba ho najde, zaplatí paletu, že by si koupil 10 motorů

novak1*

Odvtedy jsem to jenom jednou použil. Co to všechno ruší? Všichni naokolo mají satelit a kablovku.

hodnocení

2x

Zeptej se v nejbližší firemní prodejně ETA jestli neznají nějakého důchodce který se tím zabývá. V Brně mi jednoho poradili.

hodnocení

1x

Jestli tím prasklým válečkem myslíte tu součástku vlevo vně motoru, tak to je odrušovací kondenzátor. Ten lze bez problému vyměnit, event. nahradit nějakým novějším typem se stejnými nebo podobnými parametry.

hodnocení

0x

Opravit se jistě dá, ale těžko najdete někoho, kdo to udělá. Řekl bych, že se to nevyplatí. Jedině snad, někdo, kdo to dělá jako zálibu.

novak1*
hodnocení

Rok výroby 1986,ten valeček vlevo je prasklý ,je tam malá pojistka,rozsah 175W-350W.

Nový podobný se asi taky nedá koupit,na to musí být mnoho otáček.

Všechno je jako nové,jen ten motor.

michalverner

Myslím že koupit by se dal.Soused kupuje všelijaké odpory,kondenzátory apod. v krámě s elektronickýma součástkama.Pokud jste šikovný a je to skutečně tou součástkou tak by to přeletovat neměl být problém.

jenicek*
Koupit se určitě dá. Musí se ale dodržet hodnoty předepsané na kondenzátoru,tudíž stejná kapacita,stejné napětí a tolerance maximálního překročení napětí v síti(zde asi +-10%). To je asi vše *frajer*

111®
hodnocení

0x

a co to dělá?

hodnocení

0x

Dejte typ mixéru a taky foto té prasklé věci i s popisy...co nejpodrobněji...

doplněno 06.02.19 13:47:

Jedině díly; stator, rotor a ložiskový štít, přidat lnová ožiska, šrouby z původního...Ale proč na prvním neřešíte jen "prasklý váleček?"Je to za "pár korun"...Dejte informace o válečku...Až pak řeším celý motor... Nebo je motor celkově "na vyhození"?

novak1*
hodnocení

ETA 0010, vyšlahnul z nej planen,ten váleček vlevo je prasklý na boku ,je to videt na obrázku slabě.

Já myslel že si vyguglim spoustu nových motoru a nic.

novak1*
hodnocení

Tento váleček a malá pojistka je taky vypálená.

Jestli je motor celkove dobrý nevím.

Motor na mixér #2

111®
hodnocení

0x

tak logické je začít od odrušováku a pojistky, pak se uvidí co dál... vylítly pojistky, když to prdlo? motoru nakonec nemusí nic být..

Na kondenzátoru je "něco napsané", sem s tím...a na pojistce také, na kovové čepičce..

novak1*
hodnocení

Pojistka je tam 2,5A,250V. Dal jsem ji dolu a byla spálená a byl na ní z venku medený drát ,nekdo ji spravoval takto.Proto vylít ten kondenzátor a kdo ví jak je na tom motor.

Kondenzátor tesla tc 240,2,4MHz,pixi 2x2500,550-2-7-13

Kondenzátor tady (nebo i někde blíž, nevím, kde bydlíte), pojistku koupíte "skoro"v každém elektru; bylo by dobré dát předem k proměření motor někomu znalému...ale i tak za výměnu poškozených částí nedáte velké peníze...nebo to vyřešit takto

novak1*
hodnocení

Na co je ten kondenzátor,bez toho by to nešlo?

doktpr365*
hodnocení

0x

Kondík vyřaď, bude to běhat i bez něj. Já ho u mixéru vyhodil před 20ti lety ze stejného důvodu a mixér chodí do dnes.

novak1*
hodnocení

Pokusím se.To je jenom na to aby to nerušilo sygnál.

jenicek*
Ano ten kondík je k tomu aby odstranil rušení v síti. Klidně jej odstraňte,na funkci nemá vliv. Sousedi ale nebudou nadšení z "kostičkování" televize ale dost pochybuji o tom že budou chodit od bytu k bytu a ptát se: "Nepouštíte něco co nám ruší signál? Nemůžeme dokoukat Ulici" *smich*
novak1*
hodnocení

Jenže jako to zapojím bez toho kondíka?

Tam kde se u motoru zapájí kabel tak ty svorky,fáze a nulák jsou propojeny takovým malým válečkem -zelený s hnedýma proužkami,asi odpor,rozmery asi 10x2mm.To je tam na co? Mám to tam nechat?

Potom kde zapojím nulák? S kondenzátoru je vývod na obal motoru,tam jde nulák?

Potom vypínač pujde asi na pojistku,z vypínače jde jenom jeden kabel do kondenzátora.

Bydlím v dome ,soused je 40metru od nás.

111®
hodnocení

0x

to se bez pořádného nakreslení co kam vede nedá poradit

novak1*
hodnocení

Aspoň ,kam pojede nulák,na obal motoru ,nebo k vypínači a co ten malý odpor co spájá fázu s nulákem hned na privodu,muže tam zustat.?

hodnocení

0x

Když čtu celou diskuzi, vidím jediné východisko...dejte mixér k odzkoušení někomu znalému; jinak může dojít k problémům, minimálněi k ohrožení života "zkoušejícího", tedy vašeho...úplného laika...alespoň podle otázek

novak1*
hodnocení

Já se toho nebudu držet když to strčim do zásuvky.

Tam je obrázek,podle toho se dá řict kam pujde nulák atd.

Jen odvahu.

hodnocení

0x

Vymeňte ten kondenzátor a poistku a nad ostatným nešpekulujte.

novak1*
hodnocení

Už jsem zapojil ten motor bez kondenzátoru.2m od tv ruší signál ale 8m už ne.

Motor moc hučí a zahríva se trochu.Takový motor by mel jít tiše.

Jakou pojistku tam mám dát? Motor má výkon 350W. 5A muže být?

Silné "hučení" toho motoru může způsobit v podstatě závada tří věcí : ložisek, komutátoru a uhlíků. Prověřit a případně opravit. Tyto motory jsou ale i v perfektním stavu poměrně hlučné, to je dáno jejich konstrukcí. Když mixujete, ví o tom polovina paneláku, když jej navíc zapnete bez toho odrušovacího členu tak o tom bude vědět panelák celý.*smich*

novak1*
hodnocení

To fakt hučí a když to jede 5minut naprázdno tak je vrch plastu teplý a slabý dym z toho šel,ale nic se neskazilo ,jede to dál.

To je jen tak na chvíli použít. Teď nový mixér taky tak hučí?

111®
hodnocení

0x

nemůže poděl 350 napětím 230 a dostaneš proud a dej tam pak pojistku T xxA to T říká že je pomalá

doplněno 14.02.19 14:11:

má na sobě ventilátor? jestli jo pak chce strčit do krytu aby kolem mohl proudit nucený vzduch. Protože ten motor má určitě komutátor, nepojede nidy tiše..

novak1*
hodnocení

Nemá ventilátor.Z boku jedou takové dva jako uhlíky na rotor,jestli tam nebude chyba? Tam to jiskrí asi nebudou dotlačeny na rotor,ne?

Pojistka tam byla 2,5A ,ted jsem tam dal tenoučký drátek medený,zatým.

111®
hodnocení

0x

tenounký drátek udrží 5A a to je špatně. zkusit jestli se uhlíky v pouzdrech pohybují volně, pokud ne , vytáhnout, vyčistit pouzdro a vrátit, mohou být i krátké po tolika letech, doplnit kkondík sníží se jiskření. Kdyby náhodou jiskřil tak že je jiskta skoro dokola, je vada v rotoru

novak1*
hodnocení

Uhlíky takto drží.Dají se povolit a skusit dotlačit k rotoru?

111®
hodnocení

0x

jsou volné když zataháte za jejich přívod, odklopit tlačící plech, otočit ne jsou zabroušené podle rotoru a nedolehly by stejnou plocou a jiskřily by víc. Jiskřeníí by mělo být jen ezi uhlíkem a rotorem možná lehce ven při rotaci

novak1*
hodnocení

Jiskření je jenom tam kde je uhlík a rotor když jede.To je tak i u nového motoru,ne?

Ten mixér má 30let ale šel tak dokopy 25hodin provozu za tu dobu ,to by melo být jak nové.

111®
hodnocení

0x

tak to jisří správně..je to tak i u nového

novak1*
hodnocení

Tenší drát jako je vynutí v motoru není,když jsem tam dal na místo pojistky drát tenší asi 5x jako ten ve vynutí to by mohlo být?

111®
hodnocení

0x

nemůže, kup tam pojistku T1,5A a máš klid

novak1*
hodnocení

Nevíš náhodou do kdy bude vysílat DVBT-1v Česku?

111®
hodnocení

0x

myslím že do konce tohoto roku a ještě něco do ploviny příštího roku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]