Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , potřeboval jsem vyměnit baterii na svůj mobil Motorola moto x style tak jsem koupil přes aliexpress baterii a pustil jsem se do výměny jenže šroubky nešli povolit tak jsem šroubky malinko zničil a šel do servisu . V servisu mi pán řekl že to půjde , ale obvykle si účtují cca od 100kč do 200kč , ale jelikož jsem porušil šroubky tak si řekl o 500kč že musí použít lepidlo na šroubky nebo tak a výměna měla být cca do 3 hodin . Dohodli jsme se a vydal mi účtenku . Jenže když jsem přišel do servisu a ukázal mi můj mobil tak přední panel uplně rozbitý prý to nešlo jinak poslední šroubek prý nešel vyšroubovat tak musel šroubek vytrhnout a rozbil display . Mobil jsem samozřejmě nepřevzal a žádal o nový display servisák řekl ok , ale musí na svoje náklady objednat nový z aliexpressu to vše se stalo 4/12/2018 . Několikrát jsem volal do servisu a vždy mě ujistil že display je na cestě .Dnes jsem volal opět a servisák hned že takovým starým telefonem nic dělat nebude a zavěsil . Co mám dělat? Telefon je dávno po záruce mám v ruce doklad , že mobil vzal do opravy na výměnu baterie . Poradte co mám dělat?
@karbanatek - mám v ruce doklad , že mobil vzal do opravy na výměnu baterie
Předpokládám, že v dokladu žádná zmínka o jiném poškození (displej) není uvedena. Pak platí
NOZ § 2586
(1) Smlouvou o dílo se zhotovitel zavazuje provést na svůj náklad a nebezpečí pro objednatele dílo a objednatel se zavazuje dílo převzít a zaplatit cenu.
což znamená, že servis odpovídá i za škodu na věci, které se služba týká.
Vyzvěte servis (písemně a s doručenkou) k rovněž písemnému sdělení data, kdy si můžete opravený telefon vyzvednout s tím, že pokud nebude v řádném stavu, budete požadovat náhradu škody a uvidíte, co oni na to.
resit to s nejaky vedoucim pripadne ceskou obchodni inspekci , taky zverejnit jmeno tehle kvalitni firmy a udela jim reklamu
ono pokud sroubek nesel a vedel ze praskne displej tak by ti mel nejdriv zavolat at se rozhodnes ty, bud to risknes nebo ne, ale rozjebat mobil a pak jakoze nic to je trochu mimo
Prokazatelně vyzvat k náhradě škody = vyčíslit škodu a dát termín do kdy a kam to má zaplatit. Info že pokud nezaplatí tak budeš vymáhat právní cestou (+ případně oznámení obchodní inspekci).
Pokud ukážeš, že víš jak vymáhat a nevykašleš se na to tak zaplatí - ví že by se mu to prodražilo o náklady na vymáhání...
Děkuji za komentář jenže servisák mi dnes odpověděl že s tak starým telefonem nebude dělat nic a zavěsil . Nevím co si myslet mobil stál v roce 2016, 6995 kč pro mě to je pořád dobrý mobil . Servisák má můj mobil a novou baterii .Mobil není ve stavu jakém jsem ho přinesl do servisu normálně byl funkční jen byla slabší baterie .
neres to po telefonu ale zajdi primo do obchodu, idealne i s nekym dalsim jako svedkem, mas papir kde si chtel vymenit baterku tak at dela jinak ze to budes resit s COI, poku by byl poskozeny displej kdyz si mu ho tam nechaval tak by to napsal do toho papiru
ze sve pojistky si to zaplatit muze nechat, otazka je jestli takovou pojistku ma, i kdyz tezko uveritene tak i takovi "podnikatele" se dneska najdou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.