Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně umístění spínaného zdroje s výstupem 24V DC. Jde mi o to, když vyrábím elektrické zařízení pracující na malém napětí, které je v boxu s nějakým IPxx krytím, tak jestli mohu do tohoto boxu umístit i ten zdroj a z boxu mi skrze vývodku poleze jen napájecí kabel, který bych už jenom napojil do zásuvky? Nebude zde nějaký problém s legislativou? Děkuji za odpověďi
no jak to budou posuzovat technici z pohledu elektromagnetické kompatibility by bylo dobré se zeptat jich...ale zlepšít krytí ještě ničemu neublížilo, horší by bylo chtít dát zařízení s krytím IP54 do provozu a k tomu napaječ jen IP44, to by asi neprošlo..ono nejde jen o IP, ale také o prostory a prostředí v nich, jestli to bude vyhovovat...
něco jiného je IP54 pro obyčejné prostředí a prostory a něco jiného je IP54 pro doly a výbušné prostředí
111® - pro doly a výbušné prostředí nelze používat el. zařízení v specifikaci IP XX. Zařízení musí být pro tento účel v specifikaci EXE a pod.
Podle mě, když do zařízení zavedeš 230 V, nemůžeš tvrdit, že je na malé napětí. Je už prostě na nn.
Jen drobnost. Pokud bude zařízení např. v krytí IP 54, musí tomu krytí odpovídat i vývodka pro kabel.
Jasně. Netvrdíš, že tam přivedeš 230 V, ale že je tam přivedeš jen kvůli zdroji. Tak povede těch 230 V dovnitř tvého zařízení (té krabice), nebo ne? Když si od tebe koupím to zařízení, tu zavřenou bednu, a z ní povede kabel rovnou do zásuvky, tak prostě, podle mě, je na 230 V se všemi důsledky.
A kromě toho: I spínané zdroje dokážou topit. Jseš si jistý, že se ti vnitřek utěsněné bedny nebude přehřívat? A nebudeš porušovat předepsané podmínky toho koupeného zdroje? Někdy bývá v návodech zařízení (i zdrojů) uvedeno, že se nesmějí zakrývat apod., což, opět podle mě, zavření do utěsněné boudy nesplňuje.
když do krabice strčíš zdroj keterý je II. třídy, co chceš zemnit? Obzvláště když to bude PLAST?
akorát to bude chtít dělenou průchodku... icotek.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.