Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,bydlím v panelákku r.1988 kde jsou hliníkové kabely a nyní upřesním můj dotaz. Vkoupelně mám světlo zapnuté na fázi,přesně řečeno na T přerušovanou fázi a druhý kabel by měl být N pracovní nula a tedy modrá barva. U mě je druhý kabel zelenožlutý tzv.zemák.Je tento zelenožlutý kabel v tomto případě nula /pracovní nula/ a elektrikář již neměl modrý kabel,nebo je to zemák a je to vpořádku.Rozhodl jsem se napsat tento dotaz,jelikož mám v úmyslu na světlo připojit větrák,kde v zapojení píší zapojot na T - L - N - a dále zdůraznují hlavně nezapojovat na tzv.zemák! a to je důvod proč píši zde.Ještě zdůrazním,že až mi dojde zakoupený větrák ,tak to nechám zapojit odborníka s padesátkou,ale než k tomu dojde,tak mi to vrtá hlavou a protože zde,na Poradte jsem získal již více informací tak tento můj dotaz je zcela informativní.Moc děkuji a přeji krásný den.Jan V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.