Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínač

Od: bernyzz* odpovědí: 12 změna:
Ahoj, potřeboval jsem vyměnit vypínač za nový. Mám tři vypínače na jedno světlo, tzn dva typy 6 a jeden 7 (kříž). Na jednu 6 a na 7 jsem vůbec nehrabal. Potřebuju vyměnit jeden schodistovy. Když jsem všechno zapojil tak, jak bych měl (i podle návodů na netu) tak světlo stejně nesvítí. Trochu mě matou ty dva kabely, který jsou v krytu jen tak daný a nevím co s nima. V původním vypínači totiž byly tři dírky, tady je jich víc. Nevíte proč nesvítím?
Vypínač
Vypínač #2
Vypínač #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To schema máš v pořádku, máš tam nějký binec s jednotlivými vodiči. Do schodišťáku musí jít na jedné straně tři vodiče, tak jak máš na obrázku. Přívodní fáze musí být tam co máš hnědý vodič, další dva jsou přepínací. Na druhé straně kde máš druhý schodišťák je ze stejné svorky odvod k svítidlu. Tak jak je na obrázku. Nejspíš tam máš nějakou pakárnu s tím čidlem. Těch drátů tam máš prostě moc.

bernyzz*
hodnocení

To čidlo na to nemá vliv. To jsem tam dával už dřív a pouze jsem využil stejný kabely co tak byly původně. Tenhle bordel byl v tom vedlejším krytu.

Jak říkám, důležitá je svorka, kde máš hnědý vodič, pokud je zde přívod, musí být na tuto svorku, pokud je přívod na druhý přepínač, musí z této svorky jít vodič k světlu. Je to jen otázka proměření. Ale těch vodičů tam máš nějak moc, musí tam být tři.

hodnocení

0x

Když máš staré zapojení, které fungovalo, tak proč hledáš na internetu jak zapojit jeden vypínač.

Prostě vezmeš starý vypínač a zapojiš ten nový vypínač stejně jako ten původní.

bernyzz*
hodnocení

Starej vypínač to měl trochu jinak uvnitř. Proto mě to teď mate a nevím proč to nesvítí.
kolemjdouci

Co žárovka?

bernyzz*
hodnocení

Zkoušel jsem ji jinde a pohoda.

berger*
hodnocení

0x

Něco podobného jsem už viděl,bylo to zapojené tak,že světlo svítilo jen při určité kombinaci. Pomačkejte i tu druhou šestku a sedmičku. Jestli se to někde rožne,máte bordel v drátech. Potom je prozvoňte. U těch mých vypínačů byl problém,že byly jako otočené o 90 stupňů a "elektrikář" se s tím nedomluvil. Foto původní šestky? A ty druhé vypínače jsou původní?

bernyzz*
hodnocení

Do těch původních jsem vůbec nehrabal.
berger*

No právě,jestli to jsou podobné těm mým,tak neodpovídají barvy h/š/č. Potom to dělá bordel. Neelektrikářská rada - já bych zkusil přehazovat na nové šestce hnědý s černým,pokud to nepůjde,hnědý se šedým,naposledy hnědý s černým. Elektrikářská rada - rozkrytovat ty druhé dva,prozvonit a zapojit správně .

bernyzz*
hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

0x

Také se jednou za deset let stává, že i nový nepoužitý přístroj je vadný. Přepínač chce prozvonit.*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]