Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
koupil jsem si PIR senzor od Panaluxu SL2150/B a lámu si hlavu s jeho zapojením. Chci ho dát místo vypínače, který byl doteď zapojen klasicky dvěma hnědými vodiči. Podle návodu bych měl do senzoru dát jeden hnědý a jeden modrý. Není problém - oba mám vvyvedené. Problém je s tím, že vlastně nevím, který z těch dvou původních hnědých tam mám zapojit.
Pomůžete?
Schéma zapojení zde: e1.cz/...
Asi to má tak malou spotřebu, že se to napájí v sérii s žárovkou. A když žárovku vyšroubuji, tak se to nenapájí, protože to není ani potřeba.
Tak senzory jsou dvou a třídrátové... Třídrátový je v praxi lepší, ale nedá se běžně zapojit do již funkčního vypínače tam kde není dotažený nulový vodič... Dvoudrátový senzor je napájený úbytkem napětí, který je tvořen na napájecím obvodu v senzoru ... Není co řešit... Asi tak 30ks různých výrobců jsem za svůj život namontoval a nebyl s tím nikdy problém, je to zkušenost z praxe a ne řešení teorie od stolu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.