Nejste přihlášen/a.
Vážení, kteří tvrdíte, že by Vám to nevadilo, asi nevíte o co jde. Když takový "hovor " přijmete, s nikým si nepokecáte, a je jedno, jestli říkáte pokaždé něco jiného, nebo třeba zarecizujete báseň. Na druhém konci totiž nikdo není. Maximálně se tam ozývají těžko identifikovatelné zvuky. V poslední době chodí dokonce hovory, kde se Vám při zvednutí ozve strojový hlas, který Vám oznámí, že máte čekat na spojení a spustí se jakási hudba. Tyhle "hovory" mají jen jediný účel - obrat Vás o peníze. Buď tím, že se pokoušíte zavolat zpátky a jste přesměrován třeba přes Argentýnu, nebo je třeba hovor na účet volaného a zatím co trpělivě čekáte na spojení (kterého se samozřejmě nedočkáte), každou minutu přicházíte o 90 Kč. A nevěřte, že to po čase někoho přestane bavit - volá Vám totiž automat.
Já nemám možnost blokovat jednotlivá čísla, takže to řeším tak, že si číslo uložím pod jménem "nebrat". Pak k tomuhle číslue jako vyzváněcí zvuk přiřadím jen takové tiché cvaknutí, které prakticky není slyšet (sám jsem si vytvořil), takže když číslo volá, ani si toho nevšimnu a tím pádem mě neotrvuje. Když pak po čase najdu několik zameškaných hovorů pod jménem "nebrat", všechny je jedním vrzem smažu. Pod to jedno jméno se mi vejde až 5 čísel, takže když zavolají z jiného, jen je tam přiřadím. Když se pak nějakou dobu (řekněme měsíc) číslo neozve, tak ho smažu. Většinou dá už pokoj.
Nechápu co ti na hovorech z neznámého čísla vadí. Může to být třebas banka nebo policie s důležitou informací. A pokud je to nějakej otrava, tak si buď pokecáš a dříve nebo později se s dotyčným rozloučíš (nebo tipneš). Mně například předevčírem volali z lékárny, že v lécích co jsem si vyzvedl je nějaká nesrovnalost. Nebo když jsme byli v Egyptě na dovolené tak volala policie že mi vandal poškodil auto a jestli si ho budu schopen sám zabezpečit (nebyl jsem, zařídili to sami).
To se stává, že na telefon volají neznámá čísla. A to buď z nějakého důvodu, nebo i bezdůvodně. A je na uživateli, aby se s tímto očekávaných chováním telefonu uměl vypořádat - o krizovou situaci se jedná snad jen v případě, že je hovor od nebožtíka. Pokud se s tím nedá vypořádat, tak existují aplikace, která dovolí příjem jen z čísel, která jsou v seznamu, popřípadě mám telefon stále vypnutý (nebo v režimu "letadlo") a zapnu ho jen když chci někomu zavolat. Nebo změním telefonní číslo (nový SIM karta) - ale po čase i na to budou chodit hovory mimo seznam..
Na tomto odkazu na web https://www.vyhledatcislo.cz vlož tel. číslo které ti volalo a najde ti ve většině případů, zdali je to nebezpečné číslo nebo reklama+názory ostatních na to dané tel. číslo.
Volat zpátky na neznámé číslo, je ta největší hloupost. Jednou se "trefíš" tak, že tě to bude stát hodně peněz.
Stačí si stáhnout aplikaci, která hlídá nechtěné hovory a je klid. Měl jsem podobné zkušenosti, teď to v případě nechtěného hovoru jen cinkne a objeví se hláška o zablokovaném hovoru. Už to tak mám asi rok a je to OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.