Nejste přihlášen/a.
Snad všechny vypínače od ABB co jsem montoval byly mělké (hloubka 12mm) a do mělké krabice vejdou v pohodě.
Na spojení laněného a plného vodiče je nejjednodušší zaklapávací Wago svorka 221
Přes čtyřicet let praxe, ale že by existoval termín plytký vypínač, to jsem nezažil. A do umakartového jádra můžete použít běžnou krabici pro sádrokarton, v provedení nehořlavém. A do ní jakýkoli vypínač, nebo schodišťák. Vodiče lze nastavit wagosvorkou, nebo lámací svorkou (čokoládou).
Ta krabice je zde.
No 40 let praxe, ale podle všeho jste neviděl elektriku v umakarotvém jádru ani z letadla Jinak si nedovedu představit, jak můžete doporučit takovou krabici...
Ta deska má tloušťku tak do 20mm. Běžně se dělalo zapojení tak, že vypínač je z venkovní strany. Kdybyste tam chtěl nainstalovat podobnou krabici, projdete skrz celou desku do koupelny.
Tady jsem našel jednu fotku pro představu.
Ok, pracoval jsem převážně v provozu, kde toto opravdu nebylo. A co se týká kanceláří, byly tam vždy budovy komplet zděné. Tak sorry. Mě hlavně zarazil termín plytký vypínač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.