Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje plytký vypínač 5a?

Od: miran* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
chci se tady zeptat,existuje vypínač č.5a nebo č.6+6 v plytkém provedení,abych ho mohl dát do plytké staré krabice v umakartovém jádře.
Jak spojit drát plný a splétaný, který pak potřebuju protáhnout dírou? Lisovací dutinky jsou jen prý na splétaný dráty?
Byl by tu někdo kdo by mi mohl poradit?
Děkuju

Existuje plytký vypínač 5a?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Snad všechny vypínače od ABB co jsem montoval byly mělké (hloubka 12mm) a do mělké krabice vejdou v pohodě.

Na spojení laněného a plného vodiče je nejjednodušší zaklapávací Wago svorka 221

hodnocení

2x

Vyrábajú sa.

vypinacezasuvky.sk/...

Na splietaný dáte dutinku a spojite to takz. čokoládkou.

conrad.sk/...

hodnocení

0x

Přes čtyřicet let praxe, ale že by existoval termín plytký vypínač, to jsem nezažil. A do umakartového jádra můžete použít běžnou krabici pro sádrokarton, v provedení nehořlavém. A do ní jakýkoli vypínač, nebo schodišťák. Vodiče lze nastavit wagosvorkou, nebo lámací svorkou (čokoládou).

doplněno 31.01.19 23:51:

Ta krabice je zde.

mytrix*

No 40 let praxe, ale podle všeho jste neviděl elektriku v umakarotvém jádru ani z letadla :) Jinak si nedovedu představit, jak můžete doporučit takovou krabici...

Ta deska má tloušťku tak do 20mm. Běžně se dělalo zapojení tak, že vypínač je z venkovní strany. Kdybyste tam chtěl nainstalovat podobnou krabici, projdete skrz celou desku do koupelny.

Tady jsem našel jednu fotku pro představu.

Existuje plytký vypínač 5a? #2

Ok, pracoval jsem převážně v provozu, kde toto opravdu nebylo. A co se týká kanceláří, byly tam vždy budovy komplet zděné. Tak sorry. Mě hlavně zarazil termín plytký vypínač.

re4zon
Plytky znamena na Morave melky. Cesky je to blbost, ale tak se tam mluvi.

re4zon - to už jsem ze situace také pochopil, jen jsem to nikdy neslyšel. A nehledě k tomu, já se snažím v písemném projevu používat spisovnou češtinu, aby rozuměl každý. Někdy se vloudí slangový výraz z oboru, ale tohle je asi něco krajového.

misan
hodnocení

Dobrý den,
tak opravuji, vypínač do plytké krabice koupím :)
Otvor pro kabel v umakartu ve stropu bude mí průměr okolo 1.5cm, co do něho dát, aby se kabel časem neprořezal? Průchodku tam asi nedostanu :(
A jinak ten spoj bude celkem nepřístupný nad stropem,wago tam nedostanu, něco jiného není?
Co ty lisovací dutinky, mohu s nimi spojit plný drát a splétaný?
Děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]