Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se měří s tímto měřidlem na elektroniku

Od: bohumil® odpovědí: 11 změna:

Máte někdo návod, jak měřit různé součástky tímto měřidlem na elektroniku? Zejména tranzistory a další "choulostivější".

aliexpress.com/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Takový tranzistor tester určitě musí mít přesný návod.Je to univerzální přístroj takře špatné nastavení může mít destruktivní důsledek.Těžko tu někdo vypotí takový návod.

JABRAKA

jabraka:

je to úplně blbuvzdorný tester, který nepotřebuje nastavení a obsluha je tak jednoduchá, že nepotřebuje ani návod. Má tři testovací vstupy. Zjednodušeně - mezi dvěma vstupy pouští testovací napětí a na třetím se měří odezva a to velice rychle provede na všech kombinacích těch vstupů, z toho pozná součástku a ukáže hlavní parametry. Už před více jak deseti lety takový tester (bez měření kapacity) poskytoval jako stavebnici pan Zajíc. Mám jej a je to bomba, ale pošilhávám po nějakém čínském, nabídka je veliká a cena líbivá ;)

zajic.cz/...

Ano funguje to dobře, na displeji to ukazuje všechno co potřebuješ... Mám ho doma a už jsem si sním zablbnul...

oropicac
hodnocení

0x

Na co chceš návod?

Já používám především na elektrolyty, kde měřím ESR a kapacitu. To multimetrem nezměřím. Za ty prachy super.

kolemjdouci
hodnocení

0x
kolemjdouci

Samozřejmě, že kondíky musí být vybité, mělo by to být blbovzdorné, bylo to popsáno v PE, ale už nevím v které.

nikdo*
hodnocení

0x

Do vývodů 1, 2, a 3 zleva, v obou řadách té patice, strčíte neznámou měřenou součástku, stisknete tlačítko a pak už jen čtete na displeji základní údaje o měřené součástce. To samé platí o motivu na desce, napravo od patice. Ten slouží pro SMD součástky.

rv*
hodnocení

0x

Nožičky klasické součástky strčíte do konektoru tak, aby každá nožička byla pod jiným číslem. Proto je konektor tak široký, aby se tam dala každá součástka uchytit bez kroucení nožičkama. Když je připojená baterie, tak po stisku tlačítka si tester udělá, co potřebuje.

jentak*
hodnocení

0x

A co takhle to vylepšit. 3D tiskárny umějí dnes leccos. I krabičku.

doplněno 01.02.19 11:36:

Ta oranžová je schválně. V šuplíku mezi vercajkem se neztratí a je hned vidět. Ještě to mohla být svítivá zelená. Ale ten displej je zelený, a to by nebylo ono.

Jak se měří s tímto měřidlem na elektroniku

Achjo, zase ta bláznivá oranžová *haha*

Jo, mě to v zápětí došlo, že v takovém případě je ta oranžová vlastně praktická, ale když mě příjde, že je vidět na tištěných výrobcích moc často, včetně tištěných dílů na průšových tiskárnách, tak se mi trochu znechutila :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]