Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrý mobil

Od: durancea* odpovědí: 5 změna:

dobrý den,

dítě mi hodilo mobil (Nokia) do WC, vypnul se displej, je mokrý, kapky i za "obrazovkou" (pardon, jsem laik), pak se displej rozsvítil, chrčí a bliká, asi někdo volá, mám obavu z výbojů, nevím, co dělat. Děkuju za radu...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hned vypnout!, vyjmout baterii, rozebrat co nejvíce a nechat řádně proschnout. Pak složit a zkusit zapnout.

plaky*

jak pise spider ale aj ked ti pojde,pocitaj s tym,ze za nejaky cas ti zhasne...bude to oxidovat...to je normalne...

pepyk93*
hodnocení

2x

Tomu schnutí se také může pomoci fénem,ale potom ho nechte ještě samovolně doschnout.A někdy se ještě doporučuje před složením opatrně mobil vytřít lihem.

P.S. Co to bylo za Nokii?

Na líh pozor! Má menší molekuly než voda a může proniknout i do nitra součástek, obecně se koupání elektroniky v lihu nedoporučuje!

durancea*
hodnocení

moc děkuju za odpovědi! ... a vůbec za to, že tyhle stránky existují! Nokia to je nějaký starší typ, ovšem měla jsem štěstí - bezprostředně po vyjmutí z vody jsem si vzpomněla, že mi můžete pomoct a odpověď přišla rychle. Takže mobil aspoň na 1.dojem zachráněn. Bylo to dost napínavé - nešel vypnout, pořád blikal s chrčel a já věděla, že to musím rozebrat, doma dvě malinké děti ...

Díky a pěkný den, J.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]