Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je součástka ve ventilátoru?

Od: viktor8 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
rozebral jsem ventilátor a našel jsem v něm součástku na obrázku. Vede do ní přívod a pak přes ní do cívek ventilátoru.
Napadá mě jestli to není tepelbá pojistka? Ale není na ní kromě proudu a napětí nic napsané, při jaké teplotě by vypnula?
Díkyy

K čemu je součástka ve ventilátoru?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podle typu se opravdu jedná o tepelnou pojistku. Možná 130°C dle typu, ale s jistotou nevím. Je to ovšem pravděpodobné.

viktor8
hodnocení

Jo taaaaak a ona se pak musí měnit nebo se nepřepálí, ale po vychladnutí je zase vodivá?
Díkyy
lmgify

Je to bimetal, takže po ochladnutí ze 130 na 90 funguje jako původně.

viktor8
hodnocení

A jak to víte,že je to bimetal?
lmgify

Vyguglil jsem to.

B ... bimetal

111®

to jsi nemusel googlit to jsem napsal už v 10:43

lmgify

Já začal guglit už v 10:02. Trvalo mi to dlouho, protože jsem hledal význam toho W a původního výrobce nebo standard odkud označení BW pochází. Nedohledal jsem to.:( A zase tak to nepotřebuji vědět, tak jsem guglení ukončil.

111®

hele z logiky věci... pokud je to tepelná ochrana, ono moc možností není, buď je elektronická, ale ta potřebuje další obvody, nebo je vratná mechanická a to je jen bimetal.. na stejném principu se hlídá nabíjení akupacu

lmgify

Co já vím, co někdo už implementoval do jednoho čipu za 20 centů? termistor + SSR + stabilizační + řídící obvody ... Kdo ví?

kolemjdouci
hodnocení

2x

111®
hodnocení

2x

je to bimetal, kdyby to byla pojistka musela by se měnit, bimetal rozene a po schladnutí se sám vrátí do polohy sepnuto.

111®
hodnocení

2x

lmgify
hodnocení

0x

Po zvětšení to vypadá spíše jako 180 než 130.

K čemu je součástka ve ventilátoru? #2

viktor8
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]