Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskající žárovka

Od: diesel® odpovědí: 10 změna:

Na stropním svítidle-lustru, 3 žárovky neustále jedna odcházívětšinou i když občas je výjímka,v jednom místě.Někedy vydrží 2 měsíce a pak třeba jako tento týden už prdla 2x. A nyní dotaz i když nikdo Z vás nemá křišťálovou kouli, přesto dalo by se poradit co to může způsobovat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na to není potřeba křišťálová koule. Za časté praskání žárovek na stále stejném místě obvykle může nedokonalý kontakt v objímce. Dochází na něm k jiskření, které způsobuje napěťové špičky. Napružení kontaktů většinou nepomůže. Zkontrolujte nýtované spojení kotaktu se svorkou. Bývá uvolněné, stačí proletovat, případně objímku vyměnit. Ovšem špatný může být i jiný kontakt v lustru. Prohlédněte všechny spoje pro danou žárovku.

berger - V řípadě přepětí v síti by nepraskala žárovka stále jen v jedné objímce lustru.

berger*

Magdon,pravda,tento podstatný detail jsem přehlídl... *hi*

hodnocení

Kolego Magdone díky prověřím!

olinl
hodnocení

2x

Dotáhnout spoje ve svítidle a dal bych na zkoušku levnější Leddiodovou žárovku- tuším z OBI za 39,-Kč

berger*
hodnocení

0x

Žárovky jsou nové anebo staré zásoby? Tím staré myslím třeba 10 let...

Trafostanice,není za barákem,někde poblíž?

Polské žárovky?

hodnocení

S prominutím ale už mne takopvé řeči jako že něco z polska je špatné serýnkuje.Takovou podpo si strčte za klobouk! Mám pár výrobků z polska a mimo cenu jsu lepší nežli jiné provenience!

berger*

Já píši,že vše polské je špatné? Kde? Kupuji tam obklady,dlažbu,mají nové linky a perfektní. Ale konkrétně s polskýma žárovkama mám moc špatné zkušenosti. A jinak,sorry za snahu... A klobouk nenosím..

hodnocení

0x

Může to být i tím, že jste koupil nekvalitní žárovky. Ta co měníte potom vždy logicky odejde jako první, zatímco v ostatních paticích jsou ještě původní kvalitní. Mám se žárovkami kupovanými v posledních letech velmi špatnou zkušenost. V práci si například kolega cca před třemi lety koupil balení 10 ks nějakých polských 60W (Nechtěl tehdy fasované úsporky, je citlivý na blkání i barvu světla.) No a ty vydržely vždy skoro na hodinu přesně jen 10 hodin, pak vždy rána a bílá koule. Takže vždy vydržela jeden parcovní den a v polovině druhého bum. Odpálili jsme 4 ks, 6 ks ještě leží ve skříňce. *smich*

Toto je samozřejmě extrém, ale doma mi ty kupované po "zákazu" taky většinou nic nevydržely.

Kupte si LED, ty dnes už fungují docela dobře a stojí pár kaček.

hodnocení

0x

Skontrolujte si vypínač. Mne tiež na jednom mieste časom praskali 75 W halogenky a chyba sa objavila vo vypínači. Inde tie isté halogenky nepraskali.

hodnocení

Pánové rádci Magdon a Olinl -trefili jste hřebíček na hlavičku-ona praskající žárovky měla na přívodu do patice žárovky hoooodně opálené dráty,Tak jsem to opravil a uvidíme.

Ty některýmá propagované LED-nesnáším je, v práci máme led světla ,zlatý halogen-ten navíc i topil,ale u ledkového netopí ale zato ruší radio, každé z těch 20? co máme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]