Nejste přihlášen/a.
funguje ještě? Teoretická otázka a pokud ano kdo ho ještě poskytuje.
Osobně se domnívám, že technologie xDSL není ještě všude. Nekamenovat za dotaz prosím.
holka tak to mne také mohlo napadnout ale čumím na to jako puk...jsem myslel že je konec i když jsem doufal že jsou lokality kde se to hodí. Kdysi jsem radil jak konfigurovat modemy, tak jsem vzpoměl na staré časy..hodnotím..
Čtu to dobře, že za to ti klauni chtějí 600,- měsíčně + dalších 300,- měsíčně za linku?
9 stovek za rychlost 0,05 Mbps? Oni vážně museli padnout na palici!
Očekával bych, že v dnešní době to budou dávat zadarmo k jakékoliv jejich službě. To myslím vážně bez legrace. Tahle služba byla technicky mimo už před 20 lety, natož teprve dnes.
no to chtějí , tak jsem kdysi zrušil pevnou a nasadil si doma VOIP telefon na jejich ADSL.
Tak je pravda asi že XDSL není všude a lidi si neumí využít třeba mobil jako prostředníka pro PC .
Kdysi jsem učil i Telekomáky nastavovat modema a Faxy, ale vzpoměl jsem na staré časy a jelkož už u spojařů známí došli, zeptal jsem se tu. A kdyby to nikdo nechtěl tak tam tu cenu nenechají, i když jeden neví, to je cena z roku tak 1995.
To mi připomíná jak kdysi tvrdili, že nové ústředny neumí roz)čtovat poplaty. Pak si za to nechali platit.
Já se snažil přijít na to, kdo by něco takového potřeboval nebo k čemu by to mohlo být dobré a kromě absurdních případů mě nic nenapadá. Rozhodně ne za tuto cenu, která je úplně mimo.
Kdysi údajně platilo, že náklady na účtování telekom.služeb byly vyšší, než kdyby všichni měli neomezenou službu a platili nějaký nízký paušál.
Je všeobecně známo, že telekom. firmy nejsou ve skutečnosti telekomunikační firmy (rozvoj sítí a zprostředkování komunikace na dálku), ale učtovací firmy, zabývající se výběrem nejrůznějších poplatků od zákazníků.
Není žádný důvod, aby technicky staré služby (hlas, SMS, dial-up, CallerID, Forwarding, Voicemail, pomalý přístup na internet, ...) nebyly zadarmo (nebo minimální paušál), když jejich objem na síti tvoří řádově zanedbatelná procenta přenesených dat a všechny tyto služby byly už dávno implementovány a dnes se do nových výrobků vkládají jako moduly z knihoven (programové moduly, IP Core, integr.obvody).
no jo, no, tak chtěli rychle zbohatnout že se na ně lidi vys*li, včetně mne a že jsme měli doma pevnou snad od roku 1946 a VOIP mám 4-5let...
ještě jsem modemy učil na učňáku v Brně
jo jo AT příkazy najdeš je na stránkách , tenkrát vznikaly... telefon.unas.cz/...
jo pamatuješ správně
Hezké stránky.
Modemy implementovali typicky jen L0, L1 a L3. Můj US Robotics Sportster uměl i L2.
Jednou jsem si zkusil provoz s L3. Řekněme, že zvuk V.42, nebo co to bylo, není dlouhodobě pro uši člověka zase až tak lahodný. Rychle a rád jsem se vrátil k L1 (a v noci k L0).
Ty AT příkazy se docela lehce pamatují. L = loudness (hlasitost).
Vzpomínám si, že můj Robotics uměl místo čísel v tlf.číslech i ta písmenka jako na klávesnicích tlačítkových telefonů (a uměl ignorovat jiné znaky), takže můj volací řetězec byl něco jako: ATH1L1DT "(97) VOLNY-NET"
H ... hook off (zvednout sluchátko - moje kontrola tónu ústředny, že mi někdo nevypojil šnůru od modemu do tlf.zásuvky, která byla přes 2 místnosti ode mě)
D ... dial (vytoč číslo)
T ... tónová volba (rychlejší než pulsní a pořád ještě měla tenkrát nádech technické novinky a Západu)
vlastní volané číslo 9786569638
Časy se ale změnily a 20 let je v technice dlouhá doba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.