Nejste přihlášen/a.
Ten CPU (E7600) není v support listu ani od výrobce ASUS ani od CPU-upgrade. Pokud tam skutečně je, není třeba ho měnit, protože je to jeden z nejlepších CPU, které ta deska podporuje. Snažit se koupit lepší CPU (jen z druhé ruky, nové se dááááávno neprodávají) je zbytečné vyhazování peněz.
Ono už koupě toho PC byly zbytečně vyhozené peníze. Jaká byla cena?
Jen sem přihodím odkaz na tu původní diskuzi. Taky mě cena zajímá, protože pro běžnou práci dostatečně výkonné CPU za korunu je fakt brutální (i když to má smysl - kdo upgraduje CPU v takhle starých PC?).
špatný kup... třeba tady je komplet a deska podporuje Core2quad - tam by se dalo hodit třeba Q9300... a úplně jiný PC.
Záleží, co vás trápí, ale obecně nejslabším dílem této sestavy není procesor, ale malá RAM a integrovaná grafika.
v dnešní době je 4GB takové minimum, ale řekl bych že na danou sestavu je to vcelku optimální... tam neoplývá zrovna moc výkonem nic
To imgifi: Jestliže chce tazatel vyměnit procesor a přitom takový dotaz pokládá zde, tak nejspíše není spokojen s jeho výkonem a také to není zcela jeho obor. Proto předpokládám, že reaguje jako laik "Pomalu se mi načítají interetové stránky, nebo mi cuká hra, vyřeším to osazením výkonnějšího procesoru". Přitom důvod může být a s velkou pravděpodobností i je někde jinde. S nevhodným prohlížečem a 4 GB paměti otevřete více internetových stránek současně a už začne PC zpomalovat ukládáním na HDD, zvlášť, a pokud je hodně zaplněný i HDD, tak PC prakticky zamrzne .
Taku je možné, že chce měnit, protože je CPU vadné.
Ale třeba se v odhadu pletu, nejlépe, když nám důvody objasní sám tazatel.
Já říkám používej tohle, nauč se na tom, na běžnou práci to stačí a až ti to za rok přestane stačit, tak si za jinou tisícovku koupíš něco mnohem výkonnějšího.
Jestli bych něco koupil, tak nějaký malý levný (150,-) starší SSD ( ceny nových) pro Win a programy (data, temp, cache, swap a hibernaci nechat na tom 500GB disku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.