Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký procesor?

Od: pavelkrondl odpovědí: 12 změna:
Dobry den koupil jsem pc
CPU: intel core 2 duo ,e7600 2x3,06ghz 3mcache 1066MHz bus
MB: asus p5gc-mx1333 - nahran poslední BIOS
RAM 4GB 2x 2gb DDR2 dual channel
HDD :500GB seagate 7200rpm satq III
VGA intel 82954 intergrovaná
A chci vymnenit procesor - nejlevnejsi !
Prosim radu dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejlevnější procesor bude horší než to co tam máte. Co vás vede k výměně?

hodnocení

2x

Ten CPU (E7600) není v support listu ani od výrobce ASUS ani od CPU-upgrade. Pokud tam skutečně je, není třeba ho měnit, protože je to jeden z nejlepších CPU, které ta deska podporuje. Snažit se koupit lepší CPU (jen z druhé ruky, nové se dááááávno neprodávají) je zbytečné vyhazování peněz.

Ono už koupě toho PC byly zbytečně vyhozené peníze. Jaká byla cena?

lmgify

Jen sem přihodím odkaz na tu původní diskuzi. Taky mě cena zajímá, protože pro běžnou práci dostatečně výkonné CPU za korunu je fakt brutální (i když to má smysl - kdo upgraduje CPU v takhle starých PC?).

pavelkrondl
hodnocení

A co třeba vymnětit i základní desku to by mnělo jít ne?
lmgify

Když koupíš novější starší desku (pravděpodobně i s CPU a vhodnými RAM moduly), tak ti z toho tvého PC moc původního nezbyde. Nehledě na cenu nové desky vzhledem k ceně původního PC (1000,-).

lmgify

Poznámka: V původní diskuzi autor doplnil, že PC koupil za 1 000,- .

hodnocení

2x
asi podle možností - nabídky na bazoších... nebo čína... asus.com/... 2 Duo E8600 (3.33GHz,1333FSB,L2:6MB,rev.C0) - bude asi to nejvyšší možný - na čínských webech 240,-ale je to k ničemu - rozdíl oproti aktuálnímu je minimální...E8400 jsem prodával za 1,- na aukru, nikdo to nechtěl, šlo do koše
doplněno 24.01.19 18:22:

špatný kup... třeba tady je komplet a deska podporuje Core2quad - tam by se dalo hodit třeba Q9300... a úplně jiný PC.

hodnocení

0x

Záleží, co vás trápí, ale obecně nejslabším dílem této sestavy není procesor, ale malá RAM a integrovaná grafika.

lmgify

Odkdy je 4G málo? Asi mi uniklo memo nebo mi ujel vlak s Win10.*sok*

v dnešní době je 4GB takové minimum, ale řekl bych že na danou sestavu je to vcelku optimální... tam neoplývá zrovna moc výkonem nic :)

To imgifi: Jestliže chce tazatel vyměnit procesor a přitom takový dotaz pokládá zde, tak nejspíše není spokojen s jeho výkonem a také to není zcela jeho obor. Proto předpokládám, že reaguje jako laik "Pomalu se mi načítají interetové stránky, nebo mi cuká hra, vyřeším to osazením výkonnějšího procesoru". Přitom důvod může být a s velkou pravděpodobností i je někde jinde. S nevhodným prohlížečem a 4 GB paměti otevřete více internetových stránek současně a už začne PC zpomalovat ukládáním na HDD, zvlášť, a pokud je hodně zaplněný i HDD, tak PC prakticky zamrzne .

Taku je možné, že chce měnit, protože je CPU vadné.

Ale třeba se v odhadu pletu, nejlépe, když nám důvody objasní sám tazatel.

lmgify
hodnocení

0x

Já říkám používej tohle, nauč se na tom, na běžnou práci to stačí a až ti to za rok přestane stačit, tak si za jinou tisícovku koupíš něco mnohem výkonnějšího.

Jestli bych něco koupil, tak nějaký malý levný (150,-) starší SSD ( ceny nových) pro Win a programy (data, temp, cache, swap a hibernaci nechat na tom 500GB disku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]