Zdravím, potřeboval bych pomoci ohledně klavesnice na android boxu. Dokoupil jsem si bezdrátovou klávesnici, ať nemusím text vyťukávat na dálkovém ovladači a virtuální klávesnici. Problém nastává v situaci kdy píšu třeba web adresu do řádků prohlíżeče a text chci potvrdit tlačítkem enter na klávesnici, tak to nejde, protože zároveň se na obrazovce objeví virtuální klavesnice a enter vlastně funguje jako OK. A v tom je problém. Na virtuální klávesnici je zvýrazněno písmeno "k" a jakmile na konec webové adresy zmáčknu enter, tak mi místo startu vyhledávání, nebo přejití na konkrétní adresu naskočí ono písmeno k. Např www.poradte.czk Jediný způsob jak text "odentrovat" je kurzorem na najet na symbol enter na virtuální klávesnici a zmáčknout enter nebo OK na bezdrátové. Pak už to jde. Ovšem to není řešení. Kdyby někdo dokázal poradit, budu vděčný.
Já se rok trápil s ovládáním (takové oválné s dobíjením přes USB ) které si dělalo co se mu chtělo. Písmenko se při stisku napsalo jednou a při povolení klávesy cvaklo podruhé a já musel každé slovo kontrolovat. Nakonec jsem ho zahodil a koupil nový ovladač a mám pokoj. Ty 300 mi za ty nervy nestojí.
Měl jsem to samé (tedy opticky, uvnitř dnes od Číňana může být cokoli). A fungovalo nějaké z neočekávaných tlačítek po obvodu. Možná to "OK", nebo to s obrázkem myši, už bohužel nevím jistě. Bylo to takové otravně neintuitivní. Lepší byla klasická bezdrátová klávesnice s myší a na rychlé ovládání takové to vzdušné ukazovátko - air mouse.
Také existují programy, např přehrávače, možná i prohlížeč, které podporují ovládání z mobilu v tom smyslu, že i mobil je připojen na internet a to co napíšete a stisknete na mobilu se provede na druhém zařízení, např. TV boxu.
Tak pak je tu ještě možnost nainstalovat jinou SW klávesnici (AnySoftKeyboard, External Keyboard Helper Pro..), nebo nějaký program pro předefinování HW kláves. Ale může to znamenat vyzkoušení i desítek aplikací.
Je to takové oválné, pravda. Zkoušel jsem i vypnout virtuální klávesnici v tom případě tlačítka enter ani OK nedělají vůbec nic. Takže se nedalo potvrdit už nijak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.