Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit ohledně spotřeby el. energie u chladničky. chadnička má spotřebu 0,296kwh/24h a já ji budu napájet z trakční 12v baterie přes 1000w sinusový měnič napětí. zajíma mě kolik wattů nebo ampér spotřebuje za hodinu. Potřebuji vědět kolika ampérovou baterii pořídit na provoz cca 7 dnů nepřetržitého provozu lednice.
Děkuji za odpovědi.
Pokud nepočítáme ztráty, potřebujete 300 Wh za den. Tedy za týden 2,1 kWh. Jednoduchým počítáním dojdete k tomu, že 12V baterka by musela mít kapacitu 175 Ah.
Pokud budu počítat 80% účinnost (a to jsem optimistický), vychází to na cca 220 Ah baterii. A to je dost
battery-import.cz/...
Jako lepší řešení se mi jeví menší bateka s možností občasného dobíjení z elektrocentrály, například.
V tuto roční dobu se mi však toto zařízení zdá naprosto zbytečné
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Jedná se o mini lednici o objemu 46l. Jesli tedy vychází spotřeba 12w/h je to asi 1A/h. Podle tohoto už můžu kalkulovat co a jak dál. Moc děkuji
No, hlavně se snažte přecházet do akumulátorového režimu až po vychlazení obsahu. Výrobci si v módních parametrech někdy fandí a ty se taky časem zhoršují.
Škoda té olověné baterie. Takový provoz jí pěkně poškodí. Olovo musí být rychle nabito a nesmí zůstávat v částečně nabitém, popř. vybitém stavu, jinak nastane sulfatace cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.