Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrytá kamera

Od: jirsen odpovědí: 28 změna:
Dobrý den, syn má ve škole problém se šikanou a tak potrebujeme dukazy. Prosím o radu jakou kameru použít případně jaké máte zkušenosti s tím jak kvalitní zaznam se da pořídit. Jen kamera by mela byt jinde nez v propisce. Možná hodinky nevím. Cenu tak do 4 tis. Děkuji předem

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne čínkých eshopech jsou mikrokamery, které mají oddělenou elektroniku (dráž půjdou určitě koupit i u nás) a samotný snímač tak můžete velmi dobře skrýt třeba do oblečení. Pokud by to neměl sám zapínat a mělo to bežet třeba 10 hodin nonstop, bude to potřebovat poměrně velký zdroj energie.

ebay.com/...

Kvalita obrazu super není, ale o tu přece nejde.

Pak je tu úplně jednoduchá možnost, pro androud existují aplikace, které fotí či nahrávají skrytě.

Problémy vidím jinde.

1. Co si s takovým záznamem počnete? Za skryté natáčení se můžete dostat do problémů. Také se může stát, že syn za takové natáčení dostane pěknou nakládačku. Co se týče šikany, samotní učitelé o ní často vědí, ale nevědí si s ní rady. Je to dost komplikovaný problém. Jak očekáváte, že škola problém vyřeší?

2.Kolik synovi je? Počítejte s tím, že bude mít velký problém to ustát a pod tlakem třeba neprozradit "Všechny si vás natáčím".

jirsen
hodnocení

Děkuji za odpověď. Vím ze to neni legalni ale jde o to co je mensi zlo. Je to proste sebeobrana. Pravidla a zakony jsou vec krasna dokud funguji. Jen Deb... dodrzuje nesmysly a nefunkcni napady jinych Deb... Jinak to napsat neumim. Omlouvám se. Samozřejmě ponesu nasledky pokud budou. Je to lepsi nez nedelat nic. Pokud se neco zavadneho natoci pujdu s tim na policii
jirsen
hodnocení

Tak jsem se dival na vas odkaz. Bohuzel tohle by asi nebylo to pravé. Pro me asi ano ale pro nej ne. Ma 13 let myslel jsem spis hotovou věc. At hledam jak hledam tak pro nej budou dobre asi hodinky. Propisku nechce. Jenze nevim jaky typ hodinek. Radsi bych nejake co uz ma nekdo vyzkoušené. Ale.dekuji za rady

Já vás samozřejmě chápu, taky jsem byl děcko, taky jsem otec. ta bezmoc je hnusná. Jde také o to, jestli šikanou myslíte nějaký neustálý psychycký tlak a "běžné pošťuchování", nebo třeba krádeže a vážnější fyzická napadání. Pokud to nepřekročí nějakou hranici, tak se tím policie nejspíš zabývat nebude a pokud se jedná o nejmenovanou minoritu, tak už vůbec ne.

Máte představu, že vaše dítě bude u sebe mít každý den nonstop zapnutou kameru? To mi reálné nepřijde. To znamená mít neustále na těle powerbanku několik Ah. Ale stejně tak si moc neumím představit, že ji vaše dítě dokáže zapnout vždy, když se k něčemu bude schylovat. Jak toto chcete řešit?

Pokuste se také vžit do syna a předtavte si sebe, že máte někam jít ověšen špionážním zažízením. ten tlak je takový, že se vám z toho může i zhroutit.

Já vás v zásadě neodrazuji, zajímá mě, jak to chcete konkrétně řešit.

Ještě tedy jeden tip, výrazně snadnější (velikost, umístění, kapacita baterie i paměti ) je nahrávat zvuk a jako důkaz toho, co se děje by to mohlo být postačující. Osobně mám zkušenost s touto levnou varinatou rekoréru:

ebay.com/...

Vydrží to nahrávat cca 8 hodin nonstop, vypadá to jako běžná fleška a záznam překvapivě citlivý i při nahrávání z kapsy (samozřejmě z Číny nikdy nevíte, co vám přijde, jaká bude uvnitř zrovna verze). Má to jediný přepínač a je to velmi malé, takže technicky je snadné najít nějaký záhyb, místo za podšívkou v aktovce, kam to ráno zapnuté strčíte odpoledne vytáhnete a v paměti je jeden dlouhý mp3 záznam. Pro syna bude lepší, když mu o tom neřeknete. Ale je to velmi tenký led.

jirsen
hodnocení

Je to na dlouhe vyprávění. V minule škole slo o postuchovani nadavky atd. Udelali jsme hlasovy zaznam. Dosahli jsme alespon togo ze synovi uverili ze ma pravdu. Bylo to tak ze syn si doma stezoval na ty spoluzaky. Volal jsem ucitelce a ona mi rekla ze agresor je muj syn. Uplny opak. Tak jsme nahravali zvuk o prestavkach a tim jsme prokazali ze syn mel pravdu. Sikanu dokonce vysetrovala policie dal jsem jim ten hlasovy zaznam.(oni s tim problem nemeli ze syn ve skole nataci, shodli jsme se na tom ze jsme jednali v sebeobrane) ale i tak to odlozili a situace se nezmenila. Proro jsme museli zmenit skolu. Tady dochazi k fyzickému napadani. Ten kluk několikrát propadl. Je v 7 tride a je mu 16 let. Je uz odpovedny za to co dela. Takze potrebujeme dukaz. Myslim ze je lepsi kdyz to syn natoci nez kdyz neudela nic. Jak uz to byva. Takove chovani se stupnuje takze obe verze jsou spatne ale ta s tim natacenim te agrese mi prijde lepsi. Podle zkusenosti myslim ze zvukovy zaznam je malo. Je to neprehledne a nema to takovou vahu.

Co se týká těch hodinek, na ruku 13 letého kluka budou dost veliké a i tak se dovnitř vleze baterie nejvýše cca 200 mAh. Tím se nedá nahrát víc jak jedna hodina videa, určitě ne 8 hodin. Můžete zvolit "klasické" hodinky se skrytou kamerou, nebo chytré s kamerou více méně přiznanou. V každém případě tedy záznam bude muset spustit syn osobně. Kamerka je typu pinhole, tedy velmi malý čip, malý objektiv, spousta šumu, malá citlivost, šmouhy při pohybu a nedostatku světla. To ale není hlavní problém, problém je, že objektiv je bud v místě korunky, nebo v ciferníku, nebo šikmo nad displejem. Na kameře tedy prakticky nic krom země a zdi neuvidíte (s objektivem rybí oko jsem nikde nepotkal), pokud s ní nebude syn okatě na útočníka mířit.

To že tyto velké hodinky okamžitě upoutají pozornost je asi jasné.

olinl

tomkk: pokud to mladýmu tazatel neřekne, může se dozvědět i jinou stránku věci. Učitelé se " šikanou " nic mít nechtějí, neboť za chování/výchovu své ratolesti zodpovídají rodiče už "od mala" a ne učitelé, jak se hodně rodičů mylně domnívá. Dříve (za socializmu i před ním) to šlo vyřešit jinak, dnes se každý provinilec snaží ohánět nepříčetností a případně rasovou diskriminací. V tomhle ohledu mají "zodpovědní" politici (nebo co to tam sedí neschopného) co dohánět. Případná lidová refernda, kterých se politická sebranka všude v kapitalismu bojí jak čert kříže by hodně vyřešila, spíše všechno vyřešila..

jirsen
hodnocení

Dekuji za vasi odpověď. Tak hodinky ne. Mate pravdu asi by to nebylo ono. Takze z toho co jsem zatim videl mi vychazi bud nejaky přívěšek na klice a povesit na krk anebo ta propiska, kterou nechce.

mraf
hodnocení

0x

Co smajlík? Připnutý na svetru, k dítěti se hodí, ale muselo by pohotově zapínat: skryteodposlechy.cz/...

1obchod.com/...

Možná kdyby agresor tušil, že je natáčený, zklidnil by se.

doplněno 19.01.19 16:42:

Mohl by se upravit na barvu oblečení, "poničit"fixem, smajlík kancelarskepotreby.cz/... Vypodobnit na vzhled "knoflík".

doplněno 19.01.19 16:49:

Hotová dražší kamera - knoflík. cool-mania.cz/... Dítko - Clifton. To by mne bavilo *smich2*.

jirsen
hodnocení

Jj nad tim jsem taky přemýšlel ale ono to hodně pritahuje pozornost. To ze by agresor vedel o nataceni tak by toho mozna pro tu chvili nechal ale později by zase zacal. Je tam jen nekolik okamziku kdy ho muze fyzicky napadnout. Prestavky a cesta domu. Ja jsem mu chtel koupit rovnou tu propisku ale on nechce. Mysli si ze by na to prisli. Kdyby ten smajlik nebyl tak napadny tak je to dobry napad. Možná nejaky nenapadny privesek a udelat ho jako soucast obleceni, ale jeste nevim jak :)
jirsen
hodnocení

Děkuji vám všem za snahu pomoci a za vaše navrhy. Musím popřemýšlet co vybrat :) ten knoflik by byl dobrý. Jen moc narocny na finance a obleceni :) vsechny veci ma na zip :) musel bych neco prikoupit. Powerbanku taky nemam :) jsem uplne nepripraveny :) pokud nenajdu lepsi reseni tak asi vyhraje ten knoflik :) prosim pokud by vas jeste neco napadlo budu moc rad kdyz napisete anebo jestli mate nejake zkusenosti s pouzitim takove kamerky tak prosim dejte vedet. Možná to pomuze. Dekuji moc
Powerbanka je to nejmenší, 200..500 Kč v každém marketu.
jirsen
hodnocení

Dekuji, bral jsem ceny z e-shopu tam je to fakt předražené (i kdyz mozna kvalitnější) takze asi ten knoflik no. A taky mozna ta kamerka z Ciny co jste mi navrhoval v uplne prvnim prispevku. Protoze i kvuli tomu knofliku musim delat hodne uprav na obleceni a tak. A s tou kamerkou s oddělenou elektronikou by to bylo podobne. Jen neverim ze z toho Cinskeho shopu bude funkcni baterie. Ostatni asi fungovat bude ale baterie nevim. Co myslite sla by k tomu napojit powerbanka? To jen pro pripad ze by tam ta baterie nevydržela? Děkuji
Jen poznámka - kdysi jsem kupoval z e-shopu Wish solární powerbanku a tam prave baterie nedungovala. Solarni panely davali proud dobře, ale baterie byla spatna hned od zacatku.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Kameru, důkaz, na co? Být jeho otcem tak si ho ve škole odchytnu a důrazně si s ním promluvím. A to i s učiteli.

jirsen
hodnocení

Neni to tak jednoduche. Jasne ze to jde i takhle. Ten kluk ma 16 let takze uz je trestne odpovedny za to co dela. Tak proto ten dukaz. Kdyz si ho odchytim a budu na nej treba kricet tak to proste nepomuze a kdyz ho zmlatim tak to odseru, bude to trestny cin. Proto to nechci udelat. Nevim no

ivajeb
hodnocení

0x

Pokud máš důvodné podezření na pokračující páchání trestné činnosti, která směřuje vůči tvému synovi, tak jsi povinen toto nahlásit na PČR. Pokud to nedosahuje takové intenzity, tak je použití takové nahrávky velice problematické a může se obrátit proti tobě.

jirsen
hodnocení

Dekuji diky vam me neco napadlo. Mozna zitra pujdeme na policii rovnou. Ve skole o vsem vedi jen nevedi co s tim. Asi tam pujdeme a ohlasime to. Nevim jak to uz nam tam poradi. Bud jako trestny cin nebo jako podezreni na trestny cin nebo jen ohlasit. Neznam možnosti. Dukazy muzeme shromazdovat i tak. Jeste bych rad doplnil, ze nikdo z lidi, myslim ucitele a ani na Policii nebyli proti porizeni nahravek. Jen se to neda pouzit u soudu, ale muze to pomoci k objasneni pripadu. Je to pouze proti skolnimu řádu takze ucitele proste nemohou rict ze to muzeme udelat, ale jsem si jisty ze by si to prali, protože taky chteji aby byl ve skole klid jen nedokazou normalnim zpusobem niceho docilit. Syn pravdepodobne dostane 2 nebo 3 z chovani :) a to je smesne :) nevadi to me ani synovi. Mimochodem agresor za svoje chovani dostane 2 z chovani. :)
ivajeb

Naopak nahrávka lze v trestním řízení použít nejvíce. Problematické použití je v občanskoprávním či přestupkovém řízení, kdy se daleko více posuzuje proporcionalita porušení zákona, aby nedošlo k nepřijatelnému zásahu do práv zůčastněných stran.

jirsen
hodnocení

Dekuji, tak to je dobře. Ono staci uz jen to ze nahravka potvrdi ze se neco deje, ukaze co se deje a na co se zamerit. Vetsinou to myslim staci. Taky spoleham na to ze agresor ma 16 let takze to nejde tak snadno odlozit kvuli nizkemu veku. Jinak vim ze se tim budou zabyvat ale vetsinou je agresorovi mene nez 15 a tim to skonci. Tady je trosku vetsi sance na uspech.

hodnocení

0x

Musím se smát jak všichni automaticky považují pořízení tajné nahrávky video/audio za nelegální, prosím nastudujte si o tom něco, než tady něco plácnete *smich*

Toto by nemusela být špatná volba:

aliexpress.com/...

ivajeb

Kdo všichni? Já třeba třeba na pořízení náhrávky nic nelegálního nevidím.

omlouvám se, ne všichni, ale většina lidí si to myslí, beru to obecně.

jirsen
hodnocení

Ono to vypada na prvni pohled spatne, ale jen do chvile kdy zacnete chodit po doktorech s tim ze syna boli bricho. Nikdo nemuze nic zjistit, protoze je to od nervu anebo si prosre vymysli aby se vyhnul skole. Ani mu to nemuzu mit za zle. Potom treba ve skole prohlasi ze skoci z okna atd. Potom pohled na nejaky postih za porizeni nahravky dostava uplne smesny rozměr.

Slonková s Kubíkem udělali tajnou nahrávku mladého Babiše a jsou v klidu a vy si děláte starosti? Není problém cokoliv, kdykoliv nahrát pro svou potřebu, problém je to zveřejnit. Vy to nehodláte zveřejnit, vy to chcete použít jako důkaz a v tom nic nelegálního není.

ivajeb

Slonková s Kubíkem dle švýcarského práva spáchali trestný čin. Ale pro vyšetření a odsouzení je potřeba, aby se ozvala strana poškozená. Tedy Babiš mladší, nebo jeho matka.

Ty máš informace, že to neudělali? A nebo jim trest nevadí?

Podle švýcarského práva..., tazatel bude šikanu nahrávat ve Švýcarsku? *haha*

ivajeb

bmbx> Tazatel asi ne, tak proč jsem píšeš ten nesmysl se Slonkovou s Kubíkem, když se to na tento případ nedá použít?

A já reagoval pouze na tvůj příspěvek. Tazateli jsem radil jinde.

Nesmysl to není, protože i podle našeho práva je tajná nahrávka nelegální, pokud se zveřejní. Slonková s Kubíkem ji měli dát policii jako důkaz, ale oni ji dali do médií a to už je hodně špatně ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]