Nejste přihlášen/a.
Ne čínkých eshopech jsou mikrokamery, které mají oddělenou elektroniku (dráž půjdou určitě koupit i u nás) a samotný snímač tak můžete velmi dobře skrýt třeba do oblečení. Pokud by to neměl sám zapínat a mělo to bežet třeba 10 hodin nonstop, bude to potřebovat poměrně velký zdroj energie.
Kvalita obrazu super není, ale o tu přece nejde.
Pak je tu úplně jednoduchá možnost, pro androud existují aplikace, které fotí či nahrávají skrytě.
Problémy vidím jinde.
1. Co si s takovým záznamem počnete? Za skryté natáčení se můžete dostat do problémů. Také se může stát, že syn za takové natáčení dostane pěknou nakládačku. Co se týče šikany, samotní učitelé o ní často vědí, ale nevědí si s ní rady. Je to dost komplikovaný problém. Jak očekáváte, že škola problém vyřeší?
2.Kolik synovi je? Počítejte s tím, že bude mít velký problém to ustát a pod tlakem třeba neprozradit "Všechny si vás natáčím".
Já vás samozřejmě chápu, taky jsem byl děcko, taky jsem otec. ta bezmoc je hnusná. Jde také o to, jestli šikanou myslíte nějaký neustálý psychycký tlak a "běžné pošťuchování", nebo třeba krádeže a vážnější fyzická napadání. Pokud to nepřekročí nějakou hranici, tak se tím policie nejspíš zabývat nebude a pokud se jedná o nejmenovanou minoritu, tak už vůbec ne.
Máte představu, že vaše dítě bude u sebe mít každý den nonstop zapnutou kameru? To mi reálné nepřijde. To znamená mít neustále na těle powerbanku několik Ah. Ale stejně tak si moc neumím představit, že ji vaše dítě dokáže zapnout vždy, když se k něčemu bude schylovat. Jak toto chcete řešit?
Pokuste se také vžit do syna a předtavte si sebe, že máte někam jít ověšen špionážním zažízením. ten tlak je takový, že se vám z toho může i zhroutit.
Já vás v zásadě neodrazuji, zajímá mě, jak to chcete konkrétně řešit.
Ještě tedy jeden tip, výrazně snadnější (velikost, umístění, kapacita baterie i paměti ) je nahrávat zvuk a jako důkaz toho, co se děje by to mohlo být postačující. Osobně mám zkušenost s touto levnou varinatou rekoréru:
Vydrží to nahrávat cca 8 hodin nonstop, vypadá to jako běžná fleška a záznam překvapivě citlivý i při nahrávání z kapsy (samozřejmě z Číny nikdy nevíte, co vám přijde, jaká bude uvnitř zrovna verze). Má to jediný přepínač a je to velmi malé, takže technicky je snadné najít nějaký záhyb, místo za podšívkou v aktovce, kam to ráno zapnuté strčíte odpoledne vytáhnete a v paměti je jeden dlouhý mp3 záznam. Pro syna bude lepší, když mu o tom neřeknete. Ale je to velmi tenký led.
Co se týká těch hodinek, na ruku 13 letého kluka budou dost veliké a i tak se dovnitř vleze baterie nejvýše cca 200 mAh. Tím se nedá nahrát víc jak jedna hodina videa, určitě ne 8 hodin. Můžete zvolit "klasické" hodinky se skrytou kamerou, nebo chytré s kamerou více méně přiznanou. V každém případě tedy záznam bude muset spustit syn osobně. Kamerka je typu pinhole, tedy velmi malý čip, malý objektiv, spousta šumu, malá citlivost, šmouhy při pohybu a nedostatku světla. To ale není hlavní problém, problém je, že objektiv je bud v místě korunky, nebo v ciferníku, nebo šikmo nad displejem. Na kameře tedy prakticky nic krom země a zdi neuvidíte (s objektivem rybí oko jsem nikde nepotkal), pokud s ní nebude syn okatě na útočníka mířit.
To že tyto velké hodinky okamžitě upoutají pozornost je asi jasné.
tomkk: pokud to mladýmu tazatel neřekne, může se dozvědět i jinou stránku věci. Učitelé se " šikanou " nic mít nechtějí, neboť za chování/výchovu své ratolesti zodpovídají rodiče už "od mala" a ne učitelé, jak se hodně rodičů mylně domnívá. Dříve (za socializmu i před ním) to šlo vyřešit jinak, dnes se každý provinilec snaží ohánět nepříčetností a případně rasovou diskriminací. V tomhle ohledu mají "zodpovědní" politici (nebo co to tam sedí neschopného) co dohánět. Případná lidová refernda, kterých se politická sebranka všude v kapitalismu bojí jak čert kříže by hodně vyřešila, spíše všechno vyřešila..
Co smajlík? Připnutý na svetru, k dítěti se hodí, ale muselo by pohotově zapínat: skryteodposlechy.cz/...
Možná kdyby agresor tušil, že je natáčený, zklidnil by se.
Mohl by se upravit na barvu oblečení, "poničit"fixem, smajlík kancelarskepotreby.cz/... Vypodobnit na vzhled "knoflík".
Hotová dražší kamera - knoflík. cool-mania.cz/... Dítko - Clifton. To by mne bavilo .
Kameru, důkaz, na co? Být jeho otcem tak si ho ve škole odchytnu a důrazně si s ním promluvím. A to i s učiteli.
Pokud máš důvodné podezření na pokračující páchání trestné činnosti, která směřuje vůči tvému synovi, tak jsi povinen toto nahlásit na PČR. Pokud to nedosahuje takové intenzity, tak je použití takové nahrávky velice problematické a může se obrátit proti tobě.
Naopak nahrávka lze v trestním řízení použít nejvíce. Problematické použití je v občanskoprávním či přestupkovém řízení, kdy se daleko více posuzuje proporcionalita porušení zákona, aby nedošlo k nepřijatelnému zásahu do práv zůčastněných stran.
Musím se smát jak všichni automaticky považují pořízení tajné nahrávky video/audio za nelegální, prosím nastudujte si o tom něco, než tady něco plácnete
Toto by nemusela být špatná volba:
Slonková s Kubíkem udělali tajnou nahrávku mladého Babiše a jsou v klidu a vy si děláte starosti? Není problém cokoliv, kdykoliv nahrát pro svou potřebu, problém je to zveřejnit. Vy to nehodláte zveřejnit, vy to chcete použít jako důkaz a v tom nic nelegálního není.
Slonková s Kubíkem dle švýcarského práva spáchali trestný čin. Ale pro vyšetření a odsouzení je potřeba, aby se ozvala strana poškozená. Tedy Babiš mladší, nebo jeho matka.
Ty máš informace, že to neudělali? A nebo jim trest nevadí?
bmbx> Tazatel asi ne, tak proč jsem píšeš ten nesmysl se Slonkovou s Kubíkem, když se to na tento případ nedá použít?
A já reagoval pouze na tvůj příspěvek. Tazateli jsem radil jinde.
Nesmysl to není, protože i podle našeho práva je tajná nahrávka nelegální, pokud se zveřejní. Slonková s Kubíkem ji měli dát policii jako důkaz, ale oni ji dali do médií a to už je hodně špatně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.