Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik MB?

Od: nik000® odpovědí: 5 změna:

Při skenu diapozitivů na SD kartu. Jaká velikost 1ks zabere/baitů? Budu skenovat cca 600ks. Jde mě o koupi SD karty, cose týče velikosti Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Záleží na rozlišení a použité kompresi, v návodu by měla být informativní tabulka o přibližném počtu uložitelném na určitou kapacitu média, alespoň u foťáků to je.

Pokud o tom není nikde zmínka, neni nic jednoduššího než zkusit pár skenů a propočítat si kolik to zabere paměti a podle toho si pak pořídit SD kartu.

hodnocení

3x

Když jsem skenoval staré diáky, měl jsem velikost až 12MB na fotku... ale to byl skener nic-moc... spíš nic než moc.

počítal bych s 25 MB na kus - při 9 600×9 600 dpi

hodnocení

2x

Na to vám nikdo nedokáže takhle z fleku odpovědět. Záleží na rozlišení skeneru, počtu barev, výstupním obrazovém formátu...

Digitální fotka z kvalitního foťáku o rozlišení 7 Mpix má kolem 5 MB.

Pokud by to mělo podobně, tak by 4 GB karta měla stačit. Osobně bych koupil 16 GB kartu a neřešil to, rozdíl v ceně není až tak velký.

Ten kvalitní foťák by mě teda zajímal...

co konkrétně se ti nezdá?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]