Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reprak ze sluchátka hraje slabě

Od: weno odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Mám větší sluchátka k MP3 přehrávači.
Jedno sluchátko mi začalo hrát velmi slabě, nastavením to není.
Rozhodl jsem se je rozebrat, chtěl bych se zeptat, jestli to může být repreáčkem? Jak ho změřit? Odpor by měl mít 4ohmy?
Děkuju
doplněno 16.01.19 08:35: Dobrý den,
zkusím to proměřit,
Děkuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste nejdřív změřit na konektoru, asi tam máte JACK. Impedance bývá většinou 16 - 32ohmů, setkal jsem se i se 60. Následně změřte přímo reprák, zda není problém s kabelem...a pokud bude rozdíl v naměřených hodnotách, dejte vědět...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, spíše bude závada v kabelu (nalomený) nebo v konektoru JACK. Když sluchátko rozeberete a proměříte, tak ho také opravíte, resp. máte jiné repro do sluchátek? A ještě zkuste sluchátka i v jiném přístroji, jestli není závada na výstupu z MP3. Zdravím!

doplněno 16.01.19 08:54:

weno - nemáte zač. Zkuste při poslechu hýbat s tím kabelem (nebo konektorem), jestli není závada tam (špatný kontakt).

jabraka*
hodnocení

0x

Nalomený kablík většinou způsobuje přerušování zvuku o normální hlasitosti-Porucha může být způsobena znečištěním mezery kmitací cívky v magnetu sluchátka.Ovšem jen v případě,že výstup zesilovače je v pořádku.To lze prokázat použitím dobrých sluchátek.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]